Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

SMJSmoK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mi to nepříde jako blbost nebo "amatérskej seriál"(jak sem tu někde čet). Tenhle seriál má sice svoje mouchy, ale pěkně ukazuje poměry v tom prostředí. Sledujeme tady vzestup ze spodiny na "vrchol" a s ním přicházející problémy, což je podle mě docel realistický. Nevim asi je to o vkusu, ale na mě to prostě zapůsobilo...možná taky kvůli tomu, že je to "něco jinýho" než ta neskutečná hora americkejch seriálů, který mi už pomalu začínaj lézt krkem. ()

Salman 

všechny recenze uživatele

Seriál je nedoceněn. Jeho zdejší neoblibu připisuji latentnímu antirusismu. Je to nemálo klišé, to ano, ale oproti některým americkým seriálům podobného typu je to ještě zlaté!!! Reálie popsané velice dobře (v Rusku jsem delší dobu žil), kamera je velmi dobrá na seriálový typ snímku. Chybí tomu víc syrovosti, ostřejší slang, trochu je přoklašlují a v některých pasážích je to příliš schematické (až moc kamarádské věrnosti, systém je dostal na zcestí...) Za normálních okolností na 4 hvězdy, ale dávám 5, abych vyvážil nespravedlnost... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

V době uvedení do českých televizí to bylo příjemné zpestření, protože mezi těmi americkými seriály se stejnou šablonou to byla opravdu pecka. Neoplývalo to politickou korektností jako ty unylé americké - hláška Michael Jackson je teplouš - je jasným důkazem. Jiný styl vyprávění, jiné tempo, jiné téma z toho dělaly trochu jiný seriál a ne špatný. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Patnáctidílný seriál vypráví příběh Saši Bělova (který se vrací z války v Afghánistánu) a jejího 3 kamarádů, kteří se postupně z pouličních grázlíků vypracují na čelní představitele moskevského organizovaného zločinu. Násilí, černý obchod, zbraně, vraždy, korupce, intriky, to je co naleznete v tomhle seriálu. Je patrné, že produkce neměla tolik peněz jak by potřeboval, příběh je místy trochu zmatený, hrozný novácký dabing, ale přesto 5*. To především kvůli perfektní atmosféry, dobře zahraných hlavních postav a perfektnímu ucelenému příběhu který seriál vypráví (naplno vynikne teprve po shlédnutí všech dílů). Seriál není uměle natahován, není v něm nouze o silné momenty, poslední díl je naprosto geniální a vše důstojně uzavírá. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ukázky z tvorby Ruské republiky k nám pronikají málo, a je to škoda. Na druhou stranu ani tenhle velký slovanský národ příliš nestojí o českou tvorbu. Řada mladších Rusů už ani neví, kde Česká republika leží. Na druhou stranu kolik ze zdejších lidí zná jednotlivé státy v Ruské federativní republice? "Brigáda" je jeden z prvních pokusů natočit něco o ruské duši, a organizovaném zločinu, který se tam rozmohl především mezi bývalými vojáky, kteří po rozpadu SSSR hledali nové motivace jak žít, co dělat, jak snadno zbohatnout, protože běžný ruský voják nepůjde do fabriky, do stavebnictví, do zemědělství atd. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama