Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (135)

Zet 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen pilot, moc me nezaujal, dal Yellowstone sledovat nebudu, je to v podstate takovy moderni Dallas se vsim vsudy. To 1883 (kvuli kteremu jsem Yellowstone vyzkousel) je jina liga. Uvidime jak dopadne 1923, ten by me snad mohl taky bavit. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Serie: Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. 2. Serie: Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

Reklama

Toochman 

všechny recenze uživatele

Scénerie z Montany jsou úchvatné. Dokud se děj odehrává na ranči, je to pěkné na koukání. První dvě série nabídly dobře vystavěný děj, smysluplné zápletky a dostatek napětí. Toť pozitiva. Důvod, proč na ranči dělají cowboys bez bab, je jasný. Je nepochopitelné, proč by mezi sebe najednou tato chlapácká komunita přijala nějaké "kolegyně". S nástupem ženských postav do třetí série, se příjemná podívaná mění na nelogickou změť zbytečných dialogů a afektovaných blábolů. V dalším průběhu seriálu nám neustále přibývá takřka stejných postav. Na ranč se podíváme na 5 minut za epizodu, to ostatní už není ani ke koukání. Nebýt Costnera, vzdal bych to během 3. série. Jen kvůli jeho charismatu to se zaťatými zuby a přetáčením zbytečných scén dokoukám, ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu již téměř kultovní seriál Yellowstone se z mého pohledu rozvíjí poměrně rozpačitě. Ačkoli máme načrtnuto hned několik vyhrocených dramatických linek, nemohl jsem se dlouho zbavit pocitu, že jsou scénářem "vynuceny násilně". Tedy, že charaktery jsou natolik nekompromisní a svojské, že jejich vzájemné střety jsou sice nevyhnutelné, neusmiřitelné, ale zároveň z lidského a praktického pohledu zbytečné, místy až nevěrohodné. Vůbec z protagonistů je těžké si někoho oblíbit, trvá to. Napříč sériemi si člověk zvykne, že tohle není realistická rekonstrukce života na ranči, tedy mnohé je děláno "pro oko". A to jak z hlediska audiovizuálního, tak dramatického. Osobně bych ocenil větší důraz na přirozenost. Zázrak se tedy nekoná, příjemný konzumní materiál však ano... 8/10 ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som rozmýšľal, či sa do tohto seriálu vôbec pustím, a na pochybách som bol hlavne po zhliadnutí oboch prequelových projektov, ktoré ma nebavili až tak ako som pôvodne čakal. Ale našťastie som tomu dal šancu a vyplynulo z toho celkom pozitívne prekvapenie. V seriáli sa prelína niekoľko dejových línií, a každá z nich ma bavila. Žánrovo je seriál tiež pestrý, nakoľko tu vidíme kombináciu moderného westernu, rodinnej ságy či kriminálky. Postavy sú výborne napísané, a kvitujem veľmi dobrý výber hercov. K tomu treba pripísať krásne prostredie či vhodne zvolenú hudobnú zložku. Občas sú niektoré epizódy mierne rozťahané, a taktiež ma trochu sklamala záverečná epizóda, ale na ďalšie série sa teším. /75%/. Druhá séria pokračuje vo vynikajúcom rozvoji postáv aj ich vzájomných vzťahov. Síce je tu aj pár hluchších epizód, avšak vyvrcholenie v druhej polovici sezóny je lepšie než v prvej sérii. /80%/. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama