Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy se snad točí už jen proto aby hollywůd splňoval nějakou kvótu produktivity, či co.. Navíc mám silné podezření, že tyhle debility generuje nějaká androidovská appka za 3doláče. Prostě jen zadáš klíčová slova, necháš to 10minut šrotit a vyjede ti šablonovitý a zmatečně sestříhaný výgrc ve kterém si Marky Mark obsesivně pleská šprckou přes zápěstí a Uwais obsesivně honí prsty.. Půlka herců tam byla asi, že na nějaké kalbě prohráli sázku. Půlka štábu byla evidentně nonstop v lihu, protože řemeslně je to diletantská slabota. O scénáři se snad ani nebubu rozepisovat, protože to co tam hercům leze z huby je snad jen řada náhodně vybraných slov z časáku o chovu indických běžců... Berg je prostě žabař kurvící vkus a náladu diváků po celém světě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej Rkovej akčňák, ale víc nic. Spolupráce Berg, Wahlberg už je osvědčená a když přidali ještě toho ťamanskýho kopálistu, tak jsem si říkal, že tohle nemůže dopadnout špatně. Bohužel díky krátké stopáži a dost ukecané a dějově zmatené první polovině příběh ani postavy příliš nezaujmou. A tak nezbývá než se soustředit na akci. Uwaisova exhibice na ošetřovně je určitě výborná jenom škoda, že zbytečně moc prostříhaná. To platí i pro přestřelky kde se rovněž stříhá víc, než je záhodno. Jinak v druhý polovině se rozjede obstojný akční inferno a tempo nepovolí až do konce který je celkem překvapivý. Solidní řemeslo, ale čekal jsem o trochu víc.60% ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Veď ten Berg nemá všetky filmy tak sprasené, tak prečo tento? Akčný snímok by mal pobaviť, tento ma však skôr vyčerpal. Skutočne ma nebaví sledovať polku filmu skrz zábery z dronu / statické interiérové kamery / displeje alebo monitory. Zvyšok je zasa chaoticky zostrihaný miš-maš, kde diváka vlastne ani nezaujíma, kto, kde a prečo. Cohanka potešila oko, Uwais akciou, ale to je všetko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čtvrté spojení Marka Wahlberga s Peterem Bergerem, tentokrát v čistokrevné akční jízdě, kde se nesmí přemýšlet. Rozhodně nemám nic proti přímočarým akčním filmům, kde je děj pouze jako výplň mezi akčními scénami. S Mile 22 sem měl ale dost velký problém, přestože mi nevadí jeho patriotismus (tentokrát se bez něj obešel) ani Wahlbergovo herectví, které je v tomto případě jedním z těch horších v celé jeho filmografii. Problém byl tentokrát hlavně v akci, která měla být největší devizou a vlastně je tím jediným co si z filmu odnesete a přestože je Berg výborný řemeslník (má čestné místo hned za Bayem) tentokrát měl chybnou ruku na střihače, který většinu scén, nepříjemně kazí a čas od času jsem si vzpomněl na příšerné sestříhané pokračování 96 hodin, což je opravdu zvláštní, když si člověk uvědomí, že to v tomhle případě nebylo zapotřebí, protože Berg umí, akce nepůsobí lacině a bitky na tělo obstarává profesionál Iko Uwais. A pokud bychom střih neřešili, akční scény překvapivě nemají šťávu, ani žádné vizuální nápady a prakticky každá je úplně stejně postavená (místnost, nebo ulice, několik desítek útočníků a pár obránců, vše se vystřílí, jeden z hrdinů se obětuje a jde se na další scénu) a velice brzy se obehrají, ačkoliv se na ně docela hezky kouká. Z Mile 22 byl celkem poprávu propadák a je to na jednu stranu škoda, protože erkových akčňáků moc nevzniká a už vůbec ne s takovými technickými možnostmi. Film je spíše na 2*, ale jsem rád za každý akčňák, který se nebojí přitlačit na pilu a Berga kvůli tomu nezavrhnu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Béčková atmoška zabalená v psychopatickém střihu, překombinovaném ději, ale na druhou stranu tam je spousta vizuálních nápadů, výtečně to šlape, a střílí. Závěr je jedním velkým WTF a ukáže twist, který jste asi vidět moc nechtěli, ale tak co. Minimálně to rychle odsýpá a Berg zkouší zase něco jiného. Wahlberg je možná zbytečně uřvaný, a tak hlavní bitch je Lauren Cohan, která si to tam strašně dává. Mnohem víc, než v nezajímavé postavě z Walking Dead. Tady těch dead je totiž sakra hodně 55% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)
  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama