Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Syrová, děsivě skutečná detektivka o tématu, které je víc než aktuální. Pomalé tempo dává vyniknout hutné atmosféře i charakterům postav, kdy zvlášť oceňuji detektivku Karen Duvall v podání výborné Merritt Wever, která je dominantní mezi svými kolegy, ale submisivní ve vztahu k postavě Toni Collette. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Mladá Marie je uprostred noci spútaná a znásilnená mužom v maske. Okamih, ktorý pre neznámeho muža predstavoval bezvýznamných pár minút uspokojenia znamená pre dospievajúcu ženu otrasný zážitok, v podobe fatálnych a pravdepodobne niekoľkoročných následkov na jej psychiku a sexualitu. Potom, čo sa násilník z jej domu vytratí, sa jej nočná mora nekončí. Miestami máte pocit, že sa prakticky až teraz naplno začína - nasleduje domáci výsluch, výsluch na policajnej stanici a ešte aj v nemocnici. Marie musí počas jedného dňa niekoľkokrát niekoľkým osobám detailne zopakovať, čo presne sa v danú noc stalo. Znova a znova dokola. Keď si myslí, že sa výsluch konečne skončil, predložia pred ňu formulár, v ktorom to má zhrnúť aj písomne. Pre istotu, aby si všetky tie pocity bezmocnosti, potupy a hanby dokonale a navždy zafixovala v pamäti. Takto nejak sa začína pilotná časť minisérie Unbelievable. Kvalitný seriál zachytávajúci veľmi dôležitú tému, ktorú dopĺňajú výborné ženské predstaviteľky. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný příběh Marie, nervy drásající způsob úvodního vyšetřování, poklidná atmosféra, soundtrack, kompaktní myšlenka napříč všemi díly, nahlédnutí do vyšetřovacích procedur, to všechno vystřelilo v mých očích seriál na špici, protože se mi to trefilo do vkusu, do nálady, do žánrové škatulky, tohle jsem totiž ani nečekal a dostal jsem ještě víc. Scénář mohl mít o dva díly méně, ale nevadilo to, i natahovaná kaše byla v něčem zajímavá a měla dopad na celkový obraz příběhu. Vřele doporučuji. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama