Reklama

Reklama

102 dalmatinů

  • USA 102 Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Módní návrhářka Cruella ve vězení podstoupila terapii, která změnila její povahu a učinila z ní milovnici zvířat. Po třech letech je propuštěna na svobodu s podmínkou, že odpracuje pět set hodin veřejně prospěšných prací. Zdá se, že se Cruella opravdu změnila. Přesvědčí se o tom sympatický Kevin Shepard, majitel psího útulku, který je ve vážných finančních potížích. Cruella všechny dluhy zaplatí a přestěhuje útulek do nových prostor. Pro Kevina pracuje kamarád Ewan, který má shodou okolností stejnou kurátorku jako Cruella, sympatickou Chloe Simonovou. Ta napravené návrhářce příliš nevěří. Doktor Pavlov, který měl na starost Cruellinu terapii, zjistí, že zvuk londýnského Big Benu ruší účinky této terapie. A právě to se stane Cruelle, která je při jedné z návštěv u Chloe vystavena intenzivnímu zvuku slavného zvonu. Znovu zatouží mít kožich z kůže malých dalmatinů a znovu se nedočkavě vrhne na své odložené kožichy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, očividně založená na popularitě prvního dílu, který taky nebyl kdo ví jaký zázrak. Ale tohle? Vaření z ničeho a nakonec nutkavé přehánění některých scén za účelem vylepšení celku. Po úplném vypnutí mysli a nepřemýšlení se to zkousnout dalo, ale jinak rozhodně ne dobrý film a už vůbec ne pokračování. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je na tom cosi fascinujícího a perverzního. Cruella de Vil je charakter, který vznikl explicitně proto, aby byl nenáviděn - ve filmech to je několikrát zmiňováno a postavy v obou verzích dokonce na konce explicitně finančně těží z toho, že Cruella je nenáviděna (v originálu prodáním písně o ní, v hraném remaku počítačové hry, kde je záporákem). Tento film otevírá její možnost rehabilitace, která je ale samozřejmě nemožná, protože celý tento svět existuje jen proto, abychom v něm tuto postavu nenáviděli. Je to svým způsobem existenciální peklo. Doktor Pavlov se může snažit o její převýchovu, seč může, ale dokud je její vězeňské číslo 6660, co se s tím dá vůbec dělat? Nakonec nejkladnější postavy ve filmu mají nejvíc jasno v tom, že Cruella bude vždy Cruella a myšlenka na její rehabilitaci je absurdní. Tenhle film je k tomu všemu nevědomky variací Mechanického pomeranče ohledně vztahu ke svobodné vůli. Je zábavné ty nezáměrné implikace promýšlet. (Přesto je ten film dost nesnesitelný a Close to tentokrát nedorovnává dostatečně. Vydržet u toho je výzva. Sám bych si přál, aby byl ten potenciál omotaný něčím zajímavějším.) ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Celé zle! Po (do istej miery) zábavných "101 dalmatíncoch" prišla táto hrôza, ktorá okrem psov a hroznej Glenn Close nemá s prvým filmom spoločné absolútne nič. Takto to proste vyzerá, keď chcete natočiť pokračovanie komerčne úspešného filmu s vidinou podobného úspechu, avšak bez poriadneho príbehu. Jednu hviezdu dávam za papagája, ktorý ma pár krát prinútil jemne roztiahnuť kútiky úst. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Začátek je podprůměrný rodinný snímek, který se po půl hodině a zvláště v závěru přesune do vod odpadních stok, kde i svůj děj i zakončí. Nelíbilo se mi to jako dítěti a nelíbí se mi to ani jako dospělému. Prostě film, jehož scénář napsal dalmatin s komplexem méněcennosti pro nedostatek černých fleků. A asistenta mu dělal papoušek, co si myslí že je pes. Už nikdy více. 25% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jo štěnátka tu jsou pořád roztomilé. Bylo tu dokonce něco jako Noční telegraf z animovných 101 dalmatinů, ale ani to to nezachránilo. Prostě, to co bylo v jedničce vtipné, se tady projevilo minimálně. Jediné plus bych tomu dala za ty psi a papoucha z útulku. Ti byli super. Nebo jak si donesli kazetu s filmem Lady a Tramp na dívání se. Nepotřebují totiž ti psi chůvu, oni se odchůvují sami:D ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Shepperton  Studios) a ve Francii (Paříž). (fiLLthe3DD)
  • Před vydáním filmu nechalo studio Disney vytisknout letáky, jejichž cílem bylo informovat veřejnost, jaké výhody a nevýhody jsou spojené s pořízením dalmatina. Předchozí díl totiž způsobil masový zájem o toto psí plemeno (zejména u dětí) a mnoho dalmatinů skončilo buď v útulcích anebo na ulici. (fiLLthe3DD)
  • Spousta štěňat našla svůj domov u některého z trenérů, zbytek prodali jejich chovatelé se speciálními papíry, na kterých byla poznámka, že si pes zahrál roli v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama