Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (262)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Náběh parádní, ale pak někdo použil obraceč času a všechno bylo v loji. Smrtí bubeníka se film zvrhl v něco, v co původně definitivně být neměl. A pokud jako divák natěšeně očekáváte road movie, tak budete velice zklamáni, protože samotný trip trvá pět minut metráže. Převládající metráž se pak věnuje obyčejům na vesnických losích jatkách. 58 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U Nabodnuté prdele, to byla ale řežba! Maďaři i Finové mi už několikrát dokázali, že mají smysl pro humor, který mi fakt sedí, a tento výblitek mi sedl jako prdel na hrnec. Pokud má někdo problém s mým výběrem slov v tomto komentáři, ať nejdříve shlédne film, pak (možná) pochopí. Šílení Finové si zase jednou udělali radost, udělali ji i mně a konečně jsem viděl snímek se slušným soundtrackem. Zatímco nehostinný sever Evropy plodí pořádný metalový nářez, teplé krajiny přinášejí například ukňourané hity, se kterými boduje Enrique Iglesias a které ve mně budí chuť, se vším skoncovat. Bavil jsem se skvěle a metalový pozdrav Lotvonenova otce už z hlavy asi nedostanu. ()

Reklama

perna182 

všechny recenze uživatele

Černá, metalová černá komedie o finské black metalové kapele, která sice nehrála nikde jinde než ve vlastním sklepě, ale sní o tom, že vystoupí na Norském festivalu.  Základní děj není nic převratného. Kapela se snaží prorazit, k tomu zpěvák zamilovaný do prodavačky z květinářství, o kterou usiluje i místní popová hvězda. A co by udělalo větší dojem než vystoupení na největším festivalu v zemi? Takže stačí vymyslet název kapely, nahrát song a jede se na trip na fesťák. To se ale lehko řekne, protože to co se stane mezitím vás úplně rozseká smíchy. Pokud máte k metalové hudbě blízko a máte rádi i tento druh humoru, budete se válet smíchy. Budete i smíchy brečet. Pro nemetalové fanoušky to bude asi slabší, neboť budou ochuzeni o některé vtipy, gagy a narážky. I tak je zde ale plno černého humoru, střídající humor suchý přízemní. Takže si film i tak užije každý. Já, jako metalista, musím dát plný počet. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak do týhle kapely bych zapadla! Nabodnutá prdel v čele s frontmanem, a prvotřídním vrhačem šavlí, Turem se vydává do Norska na metalovej festival, kde hodlá zúročit svých 12 let zkušeností z hraní na sobích jatkách. Jeden bubeník je tuhej, druhej je šílenej, kytarista s baskytaristou alias Drtič Sobů a Posranej Mýval jezděj po strunách až mi naskákala husina a když Turo otevře pekelnou mordu tak hned po ukázkový rouře zazní hlas tak mocný, až se z toho poserete protože takhle krutě to dává max zombie z hlubin kanálu a nebo právě týpek, co nakopal prdel mocnýmu rosomákovi. Pro milovníky metalu nutnost, pro ostatní taky nutnost (ať konečně slyšíte, jak má znít hudba z Valhally, pyče!). V neposlední řadě díky Verbíkovi za skvělé doporučení. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy. Finové mají metal v krvi a když ho chtějí hrát, tak ho prostě hrajou až za hrob. Taková prkotina jako jedna jediná nazkoušená skladba a vystoupení na velkém fesťáku je nemůže zastavit. Sympatická komedie s mým oblíbeným hudebním žánrem, a nemyslím konkrétně postapokalyptický, stanistický, sobydrtící, extrémně pohanský, fenoskandinávský metal :-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno