Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi špatné. A ne kvůli rasově smíšenému castingu, nebo proto, že elfové nemají dlouhé vlasy, to by byl ten nejmenší problém, ale kvůli tomu, čeho jsme se obávali už u trailerů - Prsteny moci nemají žádný příběh! Jsou to zkrátka jen příhody několika postav ze Středozemě, z nichž některé postavy jsou více (Nori a hobiti(?) a některé méně (Galadriel a Elrond) otravné, přičemž sympatická nebo zajímavá není ani jedna. Jako celek jsou potom Prsteny moci umělohmotné, neživotné, příliš dětsky pohádkové a především příšerně NUDNÉ! Tvůrci si nejprve, než začali vůbec psát scénář, měli položit otázku, proč byla Jacksonova trilogie tak fascinující. Bylo to kvůli CGI narvanému až po strop? Bylo to kvůli zpomalovaným záběrům? Bylo to kvůli rozmanitosti obyvatel Středozemě? Ne, nebylo. Ani kvůli jednomu. Pán Prstenů bylo tehdy zjevení kvůli své epičnosti, velkoleposti, dospělé drsnosti, která ale nikdy nezajde do trapnosti, skvělým akčním scénám a samozřejmě kvůli PŘÍBĚHU a charismatickým hercům. Tedy ničemu, co je v Prstenech moci. Tento seriál je jenom důkazem, že když do něčeho narvete obrovské peníze, bez schopných scénáristů, režie a herců, a především bez originálního a strhujícího PŘÍBĚHU, z toho nevzejde nikdy nic dobrého. Nehledě na to, kolik tam nasázíte CGI efektů, zpomalených záběrů nebo chorálů ála Howard Shore. 1*. ()

jacksax

všechny recenze uživatele

Feministická vize světa, která ovšem nedává moc smysl. Všechny ženské postavy jsou idealistky, které nerespektují jejich klanový/druhový konsenzus, což je samozřejmě dostatečně pokrokové, ale pro přežití skupiny dosti nahouby... máme zde hrdinnou elfku (která si léčí komplexy), hrdinnou lidskou ženu (která pokukuje po mocném elfovi - čili submisivita vůči sexuálnímu protějšku) a hrdinnou předhobitici (vývojovou předchůdkyní hobitů, která pokukuje po starmanovi - opět ta hrozná submisivita vůči maskulinitě). Nemáme zde hrdinného elfa (všichni jsou v podstatě přízemní prospěcháři), ani člověka (opět přízemní prospěcháři a navíc potenciální zrádci) a ani předhobita, ti jsou všichni v podstatě tupí. Na scéně se objevují i trpaslící, ale ani u nich to nevypadá výrazně jinak. Ale ať se stane cokoliv, stejně bohužel víme, že všechny ty emancipované dámy se v budoucnu vrátí k štupování ponožek a vaření jídla, neboť tak se prostě svět vyvíjel. Moc se těším, jestli se za záporňáky objeví skřetky, trollice a balrogice, ovšem moc na to nesázím. Holky přece můžou kopat jen za ten správný tým, to dá rozum, nebo ne? ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celé je to takové pomalé, utahané a místy divně nedomyšlené. Elfové jdou kdo ví jak daleko na audienci k trpaslíkům a vypadá to, že si jenom odskočili za roh do obchod. Mají na sobě stejné oblečení, které nosí doma a s sebou vůbec nic! Jak dlouho jim cesta trvala? Dvě hodiny? Dna dny? Dva týdny? Tvůrci nám jen ukáží, že je to na mapě tak a tak daleko, ale jako divák nemám představu o vzdálenostech. Mág, co spadl z nebe se místy chová jako neandrtálec a vůbec celá interakce mezi ním a tou pidi holkou je cringe. A pak tu máme první černou trpaslici. Už jste někdy viděli, že by člověk žijící na místě, kde nesvítí slunce, měl černou kůži? Logicky to nedává smysl, ale Amazon potřeboval naplnit kvótu, aby se navíc mohl chlubit, že v seriálu uvidíme první trpaslici černé pleti. Galadriel (stejně jako ten černý elf) je pořád prkenná, má jeden výraz v každé situaci. V akčnějších scénách je střih hodně rychlý a zmatečný – mám z toho pocit, že se snaží kompenzovat nedostatky. Seriál jako takový (jakožto prequel) samozřejmě trpí absencí napětí ve scénách, jako je ta na moři, kde sledujeme, jestli se Galadriel utopí nebo ne. Jasně že ne, když hraje v Pánovi prstenů. Tudíž musí přežít. Mimochodem, kde má Galadriel ukrytou dýku, když nejde v žádné scéně vidět, aby se najednou vynořila, když ji potřebuje? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda se mi nezdála být zrovna skvělá, ale s přimhouřeným okem se na ni dalo vcelku dívat, zatímco druhý díl už z větší části naplnil mé temné obavy. Galadrielin příběh je už natolik mimo mísu, až se z něj stala jakási podivná parodie, u níž by náš fantastický sportovník, František Venclovský, hořce zaplakal. Z Tolkiena už toho kromě jmen některých postav mnoho nezbylo, zato přibyl mořský had, zlokrtek a rozbíjení balvanů na čas. A když jsem viděl v jakém stavu dorazil jeden z nejmocnějších Maiar, nemohl jsem s obdivem nevzpomenout na to, jak ladně vysílal své emisary Skynet. Tvůrci zase jednou vsadili na nabobtnalou CGI a epické hudební dunění, zatímco příběh a elementární logika zůstávají stranou. Mezi obyvatelstvem Khazad- dum bych očekával spíše albíny a to arboretum... Jakože podzemí, chápete? / Poučení: Pokud tomu správně rozumím, pak je dnes každý, kdo si najde životního partnera stejné rasy, hnusným xenofobem a odporným rasistou. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Galadriel vyskakuje z lode ktorá sa plavý do zeme jej predkov lebo podľa nej ešte nedokončila svoju úlohu. Elrond čelí svojmu dávnemu priateľovi, ktorý je na neho nahnevaný za chyby z minulosti. Tajomná postava medzi hobbitmi hľadá tajomný hviezdny útvar. Prevedenie: Rozhodol som sa nevnímať historické saturnálie a naplno si užiť tento fantasy svet so všetkým čo ponúka. A na základe toho precitnutia ma nemohla ani v najmenšom vyviesť  z miery trpaslica tmavej farby pleti. Do popredia musím dať vizuál škretov design sa vrátil k pôvodnému LOTRu a nie k dementnému zobrazeniu z Hobbita. 74% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama