Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Mateyf.Iks 

všechny recenze uživatele

Čistý 4. Oproti Stranger od stejnýhonautora předlohy se na to mnohem líp kouká. Hezčí herci, lepší herci, víc to odsejpá, zajímavější prostředí atd. Jde vidět, že si autor potrpí na boření stereotypů a dává rád do vedoucích pozic policie ženský a dává jim moc, což mi neva. Do poslední chvíle nevíte, kdo cova nový info každejch 5 minut. Takovej ten dobrej seroš na neděli klidne pro celou rodinku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

Reklama

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tvrdim to stale: Michael Hall je mizerny herec a vobec by hercom nemal byt. Trochu to zachranuje prostredie malomestskeho Anglicka a neopozeranych tvari. Zasadny problem mam ale v extremnej dynamickosti a neprirodzene castych a obcas aj zufalych zvratov. Presne taky ten bordel, ktory ma akoze divaka udrzat v neustalom napati, namiesto toho ho ale znechuti. Odpustam niektore nedostatky a som rada, ze to je len jednoseriova zalezitost. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapivý kriminální thriller, který mohl být minimalizován tak do čtyř dílů, protože těch hluchých a zbytečných míst se v něm najde habaděj. Podíváme se v něm na předměstí jednoho anglického městečka, kde při jedné párty zmizí hned dva mladiství. První to zaregistuje otec jedné zmizelé potencionální oběti, který je místní chirurg, kterému nedávno zemřela manželka a kterého nehraje nikdo jiný než Michael C. Hall, kterého si mnozí pamatují z titulní role v kriminálním seriálu Dexter. Samozřejmě mně tam od začátku štval, protože se na všechno snaží přijít sám a i když má důvěrnou známou komisařku se kterou se na tajňáka miluje, tak jí nevěří a snaží se zmizení své dcery vyřešit sám se svým přítelem chirurgem, kterej má samozřejmě, jak už jsme si v poslední době zvykli rád obě pohlaví, ale je tak shovívavý, že to před okolím tají. Jelikož jsem zvyklý na tohoto hlavního představitele v roli Dextera, tak jsem furt čekal, že se objeví jeho druhé já a že začne vraždit vše, co mu přijde pod ruku, což se samozřejmě nestalo a spíše mi tak trochu připadal jako hudrující krocan před popravou na Den díkůvzdání. V seriálu se vynoří mnoho nevyřčených tajemství z minulosti místních obyvatel, kteří nejsou tak svatí, jak na první pohled vypadají. Taktéž se podíváme na mnoho retrospektivních pohledů ve kterých je nalezeno mnoho kostlivců schovaných ve skříni, ale taktéž mnoho zábavných vsuvek, které mně pobavily a které bych nečekal a kvůli kterým nakonec přidávám čtvrtou hvězdičku, protože jsem byl ze začátku značně skeptický a dost mě to nebavilo a chtěl jsem to vzdát, protože nuda by se zde dala krájet a celkově to nemělo takové to napětí. Ale naštěstí jsem to vydržel a posléze jsem byl odměněn druhou půlkou seriálu, kdy se začala odkrývat tajemství a kdy jsem konečně začal fandit místním naháněčům a lovcům dávno zapomenuté pravdy. A i když mi hlavní hrdina připadal jako nesympatický mudrlant, tak jsem mu začal fandit a společně jsme se mohli dostat do vcelku překvapivého konce, který milovníky tohoto žánru zaručeně potěšil. Za tuto kriminální jednohubku dávám zasloužených 70%. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)
  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)
  • Bar „Heaven“, který v seriálu vlastní Bobby (Milo Twomey), se ve skutečnosti jmenuje „Night and Day“ a nachází se v Manchesteru, ve čtvrti Northern Quarter. (jezurka42)

Reklama

Reklama