Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mi ta Sabrina Spellmanová vlezla pod kůži, to se musím přiznat. Nemastný, neslaný začátek, ale jak se blížil poslední díl, přistihl jsem se při něčem hrozném. Že totiž nepoužívám rychloposun, při některých nudnějších scénách a sleduju pěkně od začátku, až do konce. Přesně ta situace, kdy se z ošklivého kačátka vyklube solidní káča a Vám je pak líto dát si ji se zelím a knedlíkem. Vůbec mi nevadila lehká překombinovanost a dva palce nahoru zvedám za obě tety. Jedním slovem rozkošné, což platí hlavně o "Eowyn", která sice zestárla a přibrala, ale jiskru a smysl pro opravdu černý humor má pořád, což se mi asi líbilo úplně nejvíc. Takže jo, čistě za sebe můžu doporučit, není to určitě top pecka, ale solidní věcička, která tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. Sláva Satanovi! ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Super dark teen seriál o starej známej Sabrine. Hlavne Teta Zelda trochu pritlačila na píľu, ale celkovo je seriál v znamení krvi, temného pána, smrti a podobne. Druha séria pôsobila do nejakého šiesteho dielu ako prešľapovanie na mieste, no aspoň tie zvyšné diely to zachránili. No tak tretia séria, neviem neviem. Nenudil som sa, ale tu mi už seriál pripadal fakt viac pre teenegerov. Bola tam síce krv a náhle úmrtia, ale k čomu to je, keď je koniec aký je. Piesne mi nevadili, ale vôbec sa k príbehu ani atmosfére nehodili. Netflix asi skúšal, či by to išlo. Diváci im ale verím tento výmysel rýchlo vyženú z hláv. Prvé dve série aspoň mali zmysel, ale tu mi to prišlo ako iba niečo naviac, čo bolo úplne zbytočné. Postavy boli také ploché, zo Sabriny sa stala neohrozená a arogantná hrdinka, kúziel tu bolo málo a hoci tu bola predzvesť niečoho väčšieho, budeme si musieť asi počkať na ďalšie série. Peklo absolútne nevyužité, Michelle Gomez stále lahodná, ale aj ona mi prišla nejako málo na obrazovke. Celkovo sa tvorcovia asi snažili dať do tejto série veľa a zároveň urobiť ucelený príbeh, až mi to vyšlo také prázdne, že som nedostal plnohodnotnú sériu. Na druhej strane, oproti predchádzajúcej sérii boli diely viac vyvážené. Posledný diel bol úplne WTF, kedy tvorcovia už takmer úplne zahodili logiku a ani sa nesnažili nejako to všetko vysvetliť. Len sa všetko nejako stalo, a samozrejme všetko išlo ľahko a scenáristické barličky len tak lietali (čo sa týka celej série). Roz a Harvey úplne zmenili povahy, zrazu sú z nich neohrození bojovníci, absolútne nikto v Greendale sa nad ničím nepozastavuje a tým pádom nie je problém. Katastrofa. Prvé štyri diely 4. série tiež neboli bohvie čo a pôsobili veľmi teenegersky, no druhá polovica bola dosť super a bavila ma. Síce si to spievanie mohli odpustiť a koniec bol trochu uponáhľaný, ale kvalita oproti 3. sérii išla hore. Potešil aj 7. diel, ktorý priniesol aj trochu nostalgie a hlavne konečne hovoriaceho Salema.V konečnom dôsledku hodnotím štvrtú sériu ako aj celý seriál pozitívne. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová verze Sabriny mě dost překvapila. Původně jsem měl vážně obavy, protože rebooty většinou nekončí dobře. Stačí si připomenout, jak otřesně dopadl návrat Charmed. Jenže seriál Chilling Adventures of Sabrina je důkazem, že zázraky se někdy dějí. Tato o poznání temnější verze příběhů mladé čarodějnice Sabriny Spellman má dokonalou hororovou atmosféru a nechybí zde i řada dost znepokojivých okamžiků, které by ale byla škoda prozrazovat. Každá epizoda má svoje kouzlo a děj se pěkně vyvíjí až do povedeného finále. Nejvíce musím pochválit představitelku Sabriny, Kiernan Shipku, která si svou roli viditelně užívá. Také představitelky tety Zeldy a Hildy nemají chybu. Stejně tak je na tom i otec Blackwood nebo až démonická slečna Wardwell. Obsazení se prostě celkově povedlo na jedničku. Samozřejmě i zde je pár věcí, které si zaslouží kritiku jako viditelná politická zaujatost a zbytečná korektnost. Ovšem to nic nemění na tom, že se tento seriál vážně povedl a čekání na další sérii nebude snadné. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Teta Zelda (Miranda Otto), jak se ukáže, umí hned několik jazyků. Včetně francouzštiny, italštiny, ruštiny, španělštiny a němčiny, jak je vidno na novinách, které v každé epizodě čte ráno u snídaně. (Kacitr)
  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)
  • Před premiérou Netflix zveřejnil na sociálních sítích videa s představiteli původních rolích, kteří přáli novým hercům a seriálu mnohé štěstí a reagovali na ukázky z něj. Na videích můžeme vidět představitele Sabriny (Melissa Joan Hart), Harveyho (Nate Richert), tety Zeldy (Beth Broderick) a tety Hildy (Caroline Rhea). (hansel97)

Reklama

Reklama