Reklama

Reklama

Nenávist

  • USA The Grudge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu… zrodí se kletba. Kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak ještě někdo v roce 2020 může natáčet takovéhle tuctové, rutinní "horory", které jsou absolutně zbytečné a o ničem. Hlavní protagonistka je nesympatická až to bolí !! Ostatní herci jako kdyby tam ani nebyli. Je to celé béčkové, na krátkou stopáž se to strašně táhne a duchové taky nepotěšili. Jednu hvězdu dávám za jedinou povedenou lekačku a jdu odsuď rychle pryč. 1* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt "těšil". Už původní Nenávist ještě v době, kdy jsem na videu hltal skoro každý horor mě nebavila, dvojka byla příšerná kravina a trojku, která šla rovnou na video jsem radši nikdy neviděl. Remake jede na stejné vlně jako druhý díl, tj. nelineární vyprávění o kletbě, která zabíjí každého kdo se o ní doví. Dá se říct, že to přinejlepším není úplná nuda, lekaček, nechuťáren a vražd je tu docela dost. Je to jen stejná kravina jako druhý díl, díky střídání dějových rovin si člověk nemá šanci vytvořit s kýmkoliv vztah, děj přešlapuje na místě, hrdinové jsou pasivní a když na konci hrdinku napadne ta jediná logická věc a udělá ji, hovno ji to pomůže. Protože stejně jako v každém díle série se s tímhle zlem nedá bojovat... fakt zábavné sledovat film o zlu se kterým nejde nic dělat. Nechápu proč vzniká remake teprve 16 let starého hororu, kdy už originál byl o ničem. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Americký remake Nenávisti z roku 2004 mě potkal v ideálním věku (14). To jsem si jej naslepo vybral ve videopůjčovně a společně s o pár let starším Blair Witch jej zařadil mezi pár hororů, u kterých jsem se regulérně bál. Říci, že se nové zpracování příliš nepovedlo, je ještě docela pochvala. Lekačky obecně nepovažuji za strašidelné, v tomto případě se ale spoléhají doslova jen na co největší hlasitost. Film je nudný, takřka bez děje, herci to chtějí mít co nejdřív za sebou, vizuál je vyloženě hnusný, a tak bych mohl pokračovat. Prakticky jediné, co bych neoznačil za špatné, je statický záběr v první části závěrečných titulků, ale to film z hlubin těžkého podprůměru ani náhodou nevytáhne. 30% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Do tejto Nenávisti som vkladal veľké nádeje, pretože trailer dosť navnadil a nedávno som aj rozmýšľal, že tie "vlasatice" mi už začínajú aj akosi chýbať. Lenže stal sa pravý opak. Najväčším mínusom filmu sú masky. Tým čím bol originál a vlastne aj remake z roku 2004 u mňa výnimočný boli práve masky z ktorých som mal docela nepríjemné zimomriavky. Neviem či to nebolo hlavne i pre to, že šikmooké xichty sú predsa len v hororoch strašidelnejšie ako tie naše...:) Druhé mínus vidím vo viacerých časových (v tomto prípade o zbytočný krok scenáristu) sekvenciách, ktoré film dostávajú do roviny monotónosti a tým pádom atmosféra The Grudge nemá kedy gradovať. Nehovorím, že to bola úplná katastrofa, ale pri remaku z roku 2004 (bože to už je teda doba!) som bol v kine totálne prikovaný a domov z kina som odchádzal..no poviem to rovno..mierne priposratý. Takto už na začiatku roka viem, že sa tento hororový kúsok do mojej TOP 5 určite nedostane. P.S. Všimnite si prognózu "najväčšieho hororového experta" Psychora ako mal tento film tohto roku zažiariť....zase vedľa :) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další nezvládnutý remake, u kterého jsem rád že jsem vynechal kino a počkal si na online. Nezachránil to ani to, že to produkoval Sam Raimi. Film nemá strach nemá nic jen pár nechutných scén a docela známé herce, Je tu několik časových pásem a někomu by to mohlo vadit. Prostě nic moc. 30% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V průběhu filmu si lze několikrát všimnout číselné symboliky. Vícekrát je v záběru „haunting house“ s číslem popisným 44. Naopak policejní stanice hlavní hrdinky má číslo popisné 999. „Andělské“ číslo 44 symbolizuje pozitivní energii a boží ochranu, naopak 999 – pokud jej obrátíme – značí „ďábelské“ číslo bestie 666, což je vlastně úplně obráceně (detektivové jsou přeci ti hodní a nenávistní bubáci naopak zlí). (Haymar)

Reklama

Reklama