Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl velmi dobrý - temný a mrazivý a velmi mě zaujal. Ale druhý byl po "americku" akční a nereálný, vůbec se to nehodilo k tomu předchozímu, dosledoval jsem abych věděl, jak to skončilo. Konec je otevřený a nechává prostor pro vlastní interpretaci a domněnky, některé události tu být ani nemusely, ale chápu, proč zde byly (i když by to šlo natočit jinak). Stockholmský syndrom je zde sice použit, ale spíš bych uvítal film o jeho vzniku než, že tu prostě je. Herecky mě nejvíc zaujala Zuzana Mauréry. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Na český poměry se jedná o velmi povedený řemeslo. Byť bych měl určité výhrady, tak jsem byl spokojenej. Děj dává většinu času smysl, postavy se chovají vesměs racionálně, hloupejch dialogů a scén navíc tu je taky minimum. Herci fajn, tempo svižné, celkově fajn "detektivka", kterou si klidně rád pustím znovu. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k většině lidí, kteří rozdělují kvalitativně obě části. Ta první měla nápad a dost navnadila na druhou. Ovšem tam to začne drhnout už jen tím, že 3-4x dojde k záchraně náhodou. To celému příběhu ubírá na uvěřitelnosti. Škoda, chtěl jsem vpálit 4* a pochválit námět, ale finále to zazdilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná kriminálka najmä vo svojej prvej časti. Má dobre založenú kriminálnu aj osobnú rovinu, Švehlík je sympaťák. Tá druhá časť sa potom už tiahla v jednej línii a neprišlo k veľkým zvratom, či prekvapeniam, a záver sa mi zdal taký zbrklý, veľa vecí ostali nevyriešených a to hlavne v spomínanom osobnom živote. Každopádne pozornosť diváka si film ako taký zaslúži. Mohla to byť aj kriminálka škandinávskeho typu, lenže tvorcovia zabudli zapojiť do deja atmosférickejšiu hudbu a tak aj tento aspekt poslal film do lepšieho priemeru. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Povedené, zvlášť na české televizní poměry a velmi chytlavé. Druhá polovina už sice pomalu začala ztrácet dech ale nakonec to stálo za zhlédnutí. Nad pár situacemi jsem se sice pozastavila, nevypadali příliš věrohodně a očividně měli především spíše zapůsobit na člověka jako na diváka ale jinak solidní podívaná s kvalitními hereckými výkony - Švehlík, Mauréry, Finger, Vondráček a výborná Maximová. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Realizace scénáře trvala 5 let. (SONY_)

Reklama

Reklama