Reklama

Reklama

Manifest

(seriál)
  • USA Manifest
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2018–2023), 45 h 17 min (Minutáž: 40–50 min)

Tvůrci:

Jeff Rake

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Josh Dallas, Melissa Roxburgh, J.R. Ramirez, Athena Karkanis, Luna Blaise, Parveen Kaur, Joel de la Fuente, Curtiss Cook, Richard Topol, Mugga, Jack Messina (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(62)

Když let číslo 828 společnosti Montego bezpečně přistál po turbulentním, leč rutinním letu, posádce a pasažérům spadl kámen ze srdce. Přesto však v průběhu těch několika hodin v letadle uběhlo na světě pět let a přátelé, rodiny i kolegové cestujících dávno oplakali jejich ztrátu, vzdali se naděje a posunuli se v životě dál. Zatímco stanou tváří v tvář nemožnému, všichni teď dostanou druhou šanci. Jakmile však jejich nová realita získá jasnější obrysy, objeví se daleko větší záhada a někteří z pasažérů si brzy uvědomí, že jsou možná předurčeni k mnohem významnějším věcem, než si kdy vůbec dokázali představit. Tvůrci Robert Zemeckis, Jack Rapke a Jeff Rake zvou diváky na nečekanou a emocemi nabitou výpravu do světa založeného na naději, odvaze a osudu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (82)

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve má člověk pocit, že se jedná o velmi nepovedený projekt s ambicemi Lostů, ale s provedením Leteckých katastrof. Vzápětí přijdou pseudonáboženské bullshity doplněné kecy o předurčennosti a nevyhnutelnosti osudu. Ideologie je však dost nejednotná a často si protiřečí. Co však je docela konstantní je chování postav, v případech kdy sledují své "vyšší cíle" jde všechna morálka stranou a i ty "nejkladnější" postavy nemají problém s manipulací lidmi, jejich mučením či pokusy na nich a vlastně málokdy mají vůbec pochyby o tom že jednají naprosto v pořádku. V bežném ději pak působí předestřené situace neskutečně naivně či až orwellovsky dystopicky, za všechny je nejlepší příklad chování tajných služeb (v tomto případě NSA). Buď jsou tak naprosto neschopní, že nedokážou sledovat bandu amatérů (kteří jsou pro ně navíc zájmovou skupinou), když si volají přes své běžné osobní mobily, nebo jsou naopak tak schopní, že prakticky předvídají jejich kroky na několikrát dopředu. Špatnost tohoto seriálu pak stvrzuje to, že tyto postupy používají furt bezskrupulózně dokola, prostě podle toho jak se jim to zrovna hodí. Herecky je to prachmizerné, ale některé dialogy by měli problém věrohodně přednést i nejlepší shakespearovští herci. Zprvu jsem měl pocit, že by toto mohla být tak trochu taková guilty pleasure záležitost jako The 100, nebo Another Life a i přesto, že seriál má mnoho parametrů, které to splňují, tak toho hrozného balastu je tam až příliš aby si to mohl někdo regulérně užít. Závěrečná sezóna se tvářila, že přináší nový svěží přístup. To se však nestalo a i přes drobné kosmetické změny je to furt to samé, i když ten novodobý koncentrák, byl zajímavým vhledem do uvažovaní tvůrců (i když by mne zajímalo nakolik byl výsledek ovlivněn možnostmi rozpočtu). Každopádně, po shlédnutí tohoto skvostu se už nikdy nebudu smát technickému a hereckému provedení Leteckých katastrof, minimálně už ne tolik jako dřív. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Celé jsem to dokoukal jen proto, neboť jsem chtěl zodpovědět veškeré otázky a celkově jsem chtěl zjistit, jak se tvůrci s celkovým konceptem vypořádají a jak dopadne finále. Většina postav mi s postupem času začala vadit a přiznám se, že kdyby seriál měl být ještě o pár dílů delší, asi abych hodnocení snížil. Takhle hodnotím jako průměrnou rodinnou scifi se zajímavým námětem. ()

Reklama

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Lietadlo zmizne pre celý svet na 5 a pol roka, ale pre cestujúcich z lietadla je to let na pár hodín. Námet aj keď nie úplne originálny, prvých pár dielov bolo pútavých. Potom sa to začalo ale nejako vytrácať a miestami doslova tápať, kam sa to celé chce uberať. Postavy sympatické, ale dookola sa opakujúce 3 výrazy Bena alebo Jareda boli už otravné. Sympatickejšia mi tu prišla detská a ženská časť osadenstva. Neviem sa úplne rozhodnúť s hodnotením, ale keďže ma to napriek nejakým tým muchám neprestalo za tie dve série baviť, tak dávam o hviezdičku viac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ tak na hrane priemernosti a nadpriemeru. Rozhodne sa tu podarilo nastoliť zaujímavé otázky a slušný pocit mysterióznosti. Tak trošku som dúfal, že sa na konci prvej série dozvieme viac o tých volaniach a pod... no nestalo sa. Asi v tej ďalšej. V každom prípade do druhej série pôjdem, konečné hodnotenie totiž bude záležať práve od pointy a ako sa to celé vysvetlí. Či sa to pretaví do niečoho zaujímavého, alebo len do nejakej banálnej koniny. 69/100 ()

a0001 odpad!

všechny recenze uživatele

Čistá tragédia, ale nie ten let, ale sledovať tento seriál čo i len minútu, minúta tohto seriálu je ako 5 rokov trápenia. Ten seriál je trápny a úbohý v každom smere, všetky postavy, všetky herecké výkony, scenár, kamera, strih, réžia, jednoducho všetko. Je najtrápnejši a najúbohejší seriál aký som kedy videl. Je to také zlé, že sa to nedá ani len pozerať. Poznáte tú reklamu so zeleným Alzákom? Ide na nervy každému, no tragické je, že tento seriál je ešte horší, ale to nemyslím vôbec ako subjektívnu urážku, myslím to smrteľne vážne. ()

Galerie (732)

Zajímavosti (5)

  • Keď sa Michaela, Zek, Saanvi a Ben rozprávajú v nemocnici, Michaela sa postaví zo stoličky a povie Benovi, aby dohliadol na Saanvi, je možné vidieť vzadu na Michaeliných nohaviciach pripevnený mikrofónový vysielač. (TheDomoD)
  • Ve 36. minutě čte Ben (Josh Dallas) knihu „Jsou světla, která nevidíme“ od autora Anthonyho Doerra. Podobně jako v seriálu se i v knize odehrává honba za modrým kamenem, který je opředený legendami o jeho čarovné moci. Konkrétně se o kameni píše, že jeho držitel získá věčný život, ale dokud ho bude mít u sebe, na všechny jeho milované postupně dopadne smůla. Navíc člověk, který v knize po kameni pátrá, je též sužován rakovinou a kámen je pro něj nadějí na uzdravení. (Wikishka)
  • Seriál se odehrává v „budoucnosti“. Letadlo přistálo 4. listopadu 2018. Což znamená, že během doby, co vyšly první epizody, je letadlo pořád ještě nezvěstné. (Lenore666)

Reklama

Reklama