Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (49)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu nórskej mytológie v súčasnom príbehu o mladom mužovi, ktorý objavil svoje nadprirodené sily. Film sa začína celkom zaujímavo, kedy sa v lese prebúdza tento chlapík, celý špinavý s výzorom bezdomovca, aby po rannej prechádzke natrafil na otravného teenagera, ktorého zabije mysterióznym spôsobom. Nuž čo, veď aj u nás je mnoho výrastkov, ktorí si svoje hormóny odbavujú na bezďákoch ležiacoch polomŕtvych v krabici, tí by si tiež zaslúžili príučku. Začína sa policajné vyšetrovanie a potom celkom zaujímavý dej, ktorý je lepší v prvej polovici, v druhej akoby strácal tempo, ale stále to stačí na pohodový zážitok. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obdobné milé prekvapenie ako seriálový Ragnarok. Netypické spracovanie starých nórskych legiend, ktoré pekne navnadzuje, pekne odsýpa, krásne sa na to pozerá, príroda je jednoducho balada, ale ono je to nakoniec baladou aj príbehom. Škoda, že to končí v najlepšom. Toto by si neskutočne veľa zaslúžilo seriózne pokračovanie, nakoľko je to natoľko atypické, že jasné, že najviac to zaujme menšinové skupiny divákov, ale svojou "exotickosťou" to možno prerazí aj viac, len to mať reklamu... ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na papíře možná zajímavý nápad, který ale ve filmu funguje jen velmi občasně. I přes krátkou stopáž jsem se většinu sledování nudil a čekal na konec. Scéna na mostě je sice fajn a blesky tu jsou pěkný, ale to nemění nic na faktu, že Mortal je nuda s pomalým tempem a týpkem, co furt brečí a je mu blbě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se zprvu jeví jako temná a nekomerční variace na X-Meny, zvrhne se v důsledku scénáristova tvůrčího šílenství (možná variace na válečnické šílenství pověstných nordických berserkerů) v hodně alternativní variaci na popkulturní bijáky o Thorovi. Co na tom, že představitel Thora spíš než Germána evokuje Středozemce, že neumí norsky ani poděkovat, že jeho v závěru nalezený Mjölnir vypadá jako stará rezavá palice, kterou jsme nedávno v práci hodili do sběru, že jeho postava je rachitická, muskulatura ubohá a chůze belhavá, že jeho buchtovitá dívka má hodně daleko do typických comicsových krásek... Naopak některé tyhle atributy mu v mých očích přidávají body navíc. Příjemné oddechové osvěžení a v případě diváckého úspěchu možná první díl nějaké filmové (?)logie. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerna fantasy rozpravka z trochou tej severskej mytologie. Avsak drzi sa zaziteho, a tak sme svedkami videnych klise, co by vsak v rozpravke bolo pochopitelne, ze? ;) Do tohto zanru vsak nespada samotny zaver, ktory je uplne haluznym WTF momentom. Dalo sa to vsak skuknut. 50% Zalezi od toho, s akou naladou do toho idete. Neurazi, ale moze sklamat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno