Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Network, břitká satira na "senzacechtivé zpravodajství", se zdá být s každým uplynulým rokem aktuálnější než kdy dřív. Howard Beale, moderátorská hvězda televizní společnosti UBS, je poslán do důchodu, protože příliš zestárl. Beale nedokáže přenést přes srdce, že po pětadvaceti letech přijde o práci jenom kvůli věku. V dalších zprávách proto divákům oznámí, že během svého posledního vysílání spáchá sebevraždu. Šéf televizní stanice Frank Hackett chce Bealea na místě vyhodit, když se ale ukáže, že by UBS mohla dosáhnout v den Bealeovy smrti nejvyšší sledovanosti v historii, kariéristka Diana Christensenová šéfa přesvědčí, aby tohle osudové závěrečné vysílání pojali jako zvláštní událost. Beale se samozřejmě nakonec nezabije - ale začne nesouvisle hovořit o hrozném stavu světa a televize především. Díky tomu se z něj stane nejžhavější osobnost americké televize. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výprava je tedy poněkud levnější, spíše bych měla říci, že je opravdu hodně špatná. Většina filmu se odehrává ve studiových ohavných kulisách. Ani to však neubližuje filmu, který svým černohumorným příběhem ukazuje na moc médií a na bezohlednost těch, kteří je ovládají. Závěrečná porada je naprosto fascinující. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som lepšie spracovaný námet o masmédiách, ktoré dokážu solídne “krútiť” hlavami poslucháčov, no možno je to aj tým, že po vzhliadnutí množstva dokumentov na túto tému, sú už moje očakávania neprimerané. Ďalšia vec ktorá mi vadila, je ten záver, ktorý mi prišiel dosť pritiahnutý za vlasy. Podľa mňa sa to dalo inak ukončiť a “bez svedkov” .. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem se dostal díky konspiračnímu dokumentu Zeitgeist, který obsahoval právě několik ústřižků z tohoto filmu. Už dlouho jsem neviděl snímek, ve kterém by se mi takovým způsobem zamlouvaly dialogy. Sidney Lumet je v této disciplíně mistr. Nebo si minimálně mistry dovede najít. Tento snímeček nám dává šanci nahlédnout do zákulisí televizní společnosti, kde tamní zaměstnanci svojí prací žijí a jsou ochotni pro nahnání sledovanosti udělat naprosto cokoli. Včetně oběti naprosto nejvyšší. Člověk to na jednu stranu chápe a pravděpodobně by v dané pozici smýšlel a jednal úplně stejně. Na druhou stranu si však člověk uvědomuje, jak moc fuj praktiky zaměstnanci praktikují k nahnání sledovanosti. Dost velký dojem na mě udělalo především to, jak se zdejší herci a herečky dovedli rozčílit. Vůbec herecké výkony jsou na luxusní úrovni. Proslovy pana reportéra neměly chybu a pevně věřím, že se nad nimi alespoň na okamžik pozastaví každý divák a divačka. A s přihlédnutím k tomu, že pán neříká sračky, nýbrž káže pravdu ty 4 * prostě dát musím. Jen mě malinko zamrzelo, že divák nedostal možnost zahlédnout bobříka kariéristické slečny, který dovedl dosáhnou orgasmu v čase lámajícím všechny rekordy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Network je příjemnou - typicky americkou - satirou, která se dělí na dvě půlky. Ta první je svižná, plná sarkastických hlášek, skvělých hereckých výkonů postaršího, ale stále fešáka Holdena a dokonalé, dokonalé, dokonalé Faye Dunaway, u které si ten zlatej holohlavec našel cestičku více než zaslouženě! Ta druhá se však táhne, začíná se hodně dramatizovat a je plná odborných názvů z prostředí byznysu, který jen zdržuje. Netvrdím, že to bylo úplně na obtíž, ale vytratila se ta pohodovost z první hodinky. Přesto dávám plný počet, protože vztah mezi Maxem a Dianou mě nenechával vůbec na pokojí a její herecké umění bylo doopravdy monstrozní! Já tu ženskou prostě žeru! Kdybych měl vybrat nejvíce sexy herečku minulosti, Faye s přehledem vyhraje. __ Sidney Lumet prostě umí! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní snímek, který mě překvapil ve všech směrech. O filmech si předem, pokud je to možné, nezjišťuju nic, abych byl překvapený a to se tomuto snímku povedlo. Podle začátku jsem si myslel, že to bude taková vážnější komedie, ale pak jsem pochopil, že na tomhle není vtipného absolutně nic. V životě jsem v žádné televizi nepracoval, tak opravdu nevím, jak to chodí, ale upřímně bych se nedivil, kdyby to tam takhle nějak vypadalo - honba za podílem na trhu a sledovaností, pokud máš sledovanost, je jedno, co ve svém slotu děláš, hlavně přitáhni diváky, pokud ty diváky nemáš, raději rychle vypadni… Zkrátka nám tento film ukazuje, že to takhle bylo vždy, ne jen teď (když show nezaujme, je stažena po pár dílech, pokud má milióny diváků, protahuje se, jak jen to je možné). Celý film je dokonalý, ale závěr je tak mrazivý, že to už je nad hranicí geniality. Rozhodně doporučuju každému, kdo by chtěl někdy pracovat v televizi… ;-) 100 %. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Poslední film Petera Finche. (HellFire)
  • Režisér i scenárista proklamovali, že film nebyl míněný jako satira, nýbrž odraz skutečných poměrů. (Kulmon)
  • Scenárista filmu Paddy Chayefsky pracoval v roce 1968 na scénáři pilotního filmu k seriálu s názvem „The Imposters“ (Podvodníci), ve kterém politicky angažovaní teroristé ovládnou televizní stanici a pokusí se ji podminovat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama