Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 6

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (136)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víceméně promarněná šance... Film o důležitém tématu, které měl zpřístupnit a objasnit ideálně všem, a přitom taková obyčejná a nepřekvapivá nuda určená zase jen úzkému okruhu diváků. Nejzajímavější postavu hrála Margot Robbie, a to nejspíš proto, že byla vymyšlená, respektive že do ní scenárista zhustil více jiných postav, zatímco Nicole Kidman mě takřka neoslovila a Charlize Theron dopadla jen o málo lépe. Obě ženy prominou, ale druhou nejzajímavější postavou byl Alies v podání Johna Lithgowa, což ovšem tvůrci zamýšleli jen stěží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade veľmi presný a funkčný film, ktorý stojí na silných postavách. Herecky bezchybné a v rámci súčasnej doby aj aktuálne a nezdierajúce. Veľké plusom je,  že nie všetci muži sú tu zobrazení ako monštrá. Na druhú stranu je to aj bez pamätnej alebo silnej scény. Čo v zásade tak dôležitej téme trošku podkopáva nohy. Prostredie veľkej politiky bolo vždy svinské. Ukazuje to množstvo filmov a z rôznych aspektov. Aj sexuálne obťažovanie má v celom tom boji o moc svoje miesto. Film je funkčný aj v tom o čom nehovorí a čo len naznačuje. A pre mňa je aj pozitívny v rámci finále, kedy sa celé to snaženie môže javiť trošku zbytočné. Pôsobilo to uveriteľne. To ale neznamená, že netúžim vidieť film kde nejaká baba vojde do mocenského sveta a ukáže všetkým, že nie je pasívna obeť. Pár podobných filmov bolo a vždy som ich uvítal (Promising Young Woman). Každopádne funkčná záležitosť, ktorá keď už nič iné, prinúti diváka pozerať sa na všetky tieto hrôzy aj cez inú optiku. Uvažoval som nad 4*. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava, kterou ale neameričan asi úplně nedocení. Těžko se mu totiž vysvětluje, jak je možné, že zneužívané ženy bojují proti něčemu, čeho jsou samy součástí, navíc je tu ten hodně rozporný bod toho, že k sexuálnímu styku je de facto nikdo nenutil, ale v rámci dobré práce ho podstoupily. Právě onen morální aspekt je asi tím nejproblematičtějším, protože úplně neumožňuje empatii s hlavními hrdinkami. Jay Roach nicméně dělá, co může, doplácí ale také na extrémní množství postav, které se zužují jen na titulek se jménem bez jakýchkoliv dalších charakteristik. Bombshell je tak spíš atraktivním popisem celých událostí než svébytným filmovým dílem, které by v hlavách zůstalo o něco déle. Přístup bourání čtvrté stěny mu vydrží jen na začátku, což je ale dobře, protože k tomuto tématu se úplně nehodí, navíc je zpracován hodně kulometně. Je trochu škoda, že spád snímek nabere až někde v polovině, kdy se začne celá aféra rozplétat, do té doby se však trochu táhne a je opravdu umořen množstvím postav. Nad vodou ale snímek drží skvělé výkony k nepoznání namaskované Charlize Theron, pro níž šlo o evidentně osobní téma, o moc ale nezaostávají ani Margot Robbie a Nicole Kidman, John Lithgow tu vystřihl dalšího ze svých záporáků, nicméně jeho postava je klišovitá a přesně splňuje primární představy o sexuálním predátorovi, tj. slizký, starý a nepohledný muž, který má moc. Ve výsledku tak je Bombshell relativně zdařilou záležitostí, kterou ale asi ocení víc v zemi vzniku než jinde na světě a její aktuálnost bude záviset na tom, jak se bude celé hnutí Meetoo vyvíjet a co se bude dít dál. Jako určitá zpráva o dnešních USA a společenské situaci, v níž už machismus úplně neplatí, nicméně funguje velmi dobře. 60 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když se spolčíš s ďáblem, čím čekáš, že se ti odmění? Film je standardní výpovědí o naprosto nepřípustném chování a vztazích na pracovišti, což však, bohužel, bývalo (a i bývá) na některých místech normou. Když však jde o televizi Fox, zvyšuje to diváckou atraktivitu. V žádném případě si ale nemyslím, že by si to ty holky zasloužily, nebo že by nadřízený měl právo na něco takového. ____ Film neurazí ani nenadchne, spíš jen popisuje, než že by vyprávěl. Je třeba takové filmy točit a hlavně konečně už brát jako normu, že tohle se fakt nesmí. SHRNUTÍ: Sexualizované násilí na Foxu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nuže, asi primárně se dá mluvit o velké pecháčku, když seriál o této tématice někdo udělal už před půl rokem, kvalitně, záživně, zajímavě a všechno okolo. Toto zní hlavně jako velký manifest ženského utiskovaného a zneužívaného úhlu pohledu, který měl být silný tahoun na Oscary, ale silně narazil. Ať už pod sílou konkurence a nebo jednoduše toho, že film je nudný jak sledovat tvojí bábu jak sleduje nový Soukupův myšlenkový durchfall análem. Nezachrání to ani dobrý make-up, dobré herecké výkony, prostě nic. Máme zde příběh, který má koukat na aféru kolem Aillese, ale spíše se ukazuje nějaká svébytnost ženské síly, s čímž bych neměl takový problém, kdyby to jednoduše nebyla nuda. Zde je hezky vidět, jak Oscarový materiál může pohořet. Ani ne tak na nominacích na Oscara, ale i v tom jakou hrůzu můžeš v tomto směru natočit, aby byla skoro úplně nezáživná. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Scéna reálnej postavy Rogera Ailesa (John Lithgow), ktorá žiada fiktívnu postavu Kayly Pospisil (Margot Robbie), aby si zdvihla sukňu, bola natočená viacerými kamerami, ktoré zachytávali všetky uhly naraz. Jay Roach nechcel, aby Robbie musel hrať túto scénu na viac ako jeden záber. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Los Angeles aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva v New Yorku. (Real Tom Hardy)
  • Kvůli své roli si Margot Robbie založila falešný účet na Twitteru, pomocí kterého sledovala co největší počet mladých, pravicově orientovaných žen, aby pochopila nejen Kaylu, ale i její fanatismus. (Duoscop)

Reklama

Reklama