Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 2

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (136)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě propojení dvou dost silných témat - politická debata a obtěžování na pracovišti... S tím obtěžováním nesouhlasím, ale myslím si, že je to hodně citlivé téma, jelikož ve filmu bylo řečeno hodně pravdivých argumentů, se kterými souhlasím, ale vlastně nesouhlasím.. Nicméně - na co jsem pořád koukala byla Charlize Theron, protože jsem nemohla uvěřit, že je to ona! Pak nastala vteřinka, kde jsem ji tam "zahlédla", ale stejně můj mozek měl obtíž to přijmout :) Plus pokud mi tam lezla i jiná herečka, které byla neskutečně podobná :) No...ale nejsilnější moment pro mě byla chvíle, kdy postava Robbie si vyhrnula sukeň ještě výš - když jí to bylo řečeno a ona pochopila, že to není ok.... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Videné za ideálnych podmienok, rozumej: poznám Fox News, viem kto je Megyn Kelly, kauzu okolo Rogera som neregistroval a všetky tri kočky z plagátu milujem. Najviac Charlize, ktorá je vo svojej roli (surprise, surpise) profesorky dokonalá. No aj tak ťahám tú 4-tu hviezdu z päty, lebo film je defacto iba doslovná rekonštrukcia významnej, ale vo svojej podstate nie veľmi divácky zaujímavej události. 70% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Úvodní pětiminutovka mě vyděsila, protože všechno nasvědčovalo tomu, že Randolph zkouší replikovat vlastní hyperaktivní styl Sázky na nejistotu. Naštěstí ho tenhle elán rychle přešel a začalo se vyprávět v klasičtějším životopisném rytmu příběhu, který i přes nejednoznačné vyznění klíčových scén vykládá karty na stůl až příliš rychle a nenechává proto dohrávat hlavní hvězdy tak vysoko, jak by si jejich klíčové party zasloužily. Přesto září nejen neselhávající Nicole Kidman, ale hlavně Margot Robbie, která překonává sama sebe a právě její Kayla táhne celou dusnou kauzu do nadprůměru. Mimo zřetelnou šablonu se ale podařilo vykročit jen napůl, závěr totiž ani nedojme, ani neřízne. A to je u tématu, které je stále ještě palčivě aktuální, pořádná chyba. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Na #metoo je jedna pozitivní věc: nad obtěžováním se přestaly zavírat oči a začalo se o něm mluvit. Na těch holkách (ve skvělém podání Charlize Theron, Margot Robbie a Nicole Kidman) je vidět strach a stud, přesto dlouhou dobu mlčely. Teď už se ti hajzlové bojí a nikdo si takové chování nedovolí. A pokud ano, prostředí se natolik změnilo, že oběti můžou vystoupit. Co mě ale sere, pokud to nějaká kravka použije ke svému obohacení a očerní slušného chlapa. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bombshell" v jadre chce povedať príbeh a nerieši, či to nebude prifarbené. Dokonca nám to film povie už na svojom začiatku. Preto nejdem riešiť do akej miery je toto autentický príbeh. Myslím si, že keby sme chceli film podať na 100% autenticky, asi by sme sa z toho ako diváci zbláznili. Plus nechcem hovoriť o sebe, že do niečoho vidím viac ako tvorcovia a autori. Takže čo urobím je to, že budem hodnotiť film sám o sebe. Ako keby sa len inšpiroval skutočnými udalosťami, ktoré spracovali ako film. Myslím si, že je to fér. Takže v prvom rade poviem, že Charlize Theron je vynikajúca. Úplne som ju cítil ponorený do svojej role a dávala tomu maximum, čo mohla. Margot Robbie je rovnako super. Hoci si myslím, že by si zaslúžila trošku viac priestoru, tak čo predvedie je super. Myslím si, že najlepšiu momentku má práve keď sa stretnú všetky naše 3 protagonistky vo výťahu. A keď sledujem jej tvár, tak len skrz svoju mimiku dokáže ukázať, čo sa v jej hlave odohráva. A je to pre ňu dosť ťažké. Je to skvelá scénka. No nejde len o ňu. Všetky 3 sú v tom výťahu skvelé. John Lithgow je tiež super. A myslím si, že vynikajúco stvárnil Rogera Ailesa. Skvele zachytil to sexistické prasa, ktoré sa v ňom skrýva a miestami je z toho človeku skutočne na zvracanie. Problémy filmu sú trošku v tom, že jeho celkový príbeh je trošku rozutekaný. Chvíľu mu trvá, aby si ujasnil priority a sústredil sa na svoju hlavnú tému. Viem, že je podstatné vidieť do funkcie štúdia, no reálne som nemal pocit, že to niečo pridáva. Charlize Theron nám v úvode urobí vysvetlenie a prednášku čo a ako funguje. Lenže potom sa už nikde viac tento štýl podávania príbehu neobjaví a rozprávanie sa stane lineárnejšie. Takže neviem prečo s tým vôbec začínali. Myslím si, že film musí prísť do určitého bodu, aby začal byť zaujímavejší, no potom ma už držal. A mal aj dosť dobrý spád a vyzerá to skvele natočené. Za pozornosť to podľa mňa stojí, no myslím si, že ak tvorcovia hovoria, že bol film trošku viac zdramatizovaný pre účely filmu, tak nie je ho asi treba brať úplne doslovne. Niektoré scénky pôsobia viac filmovo. A myslím si, že ich sami uvidíte. Ale nakoľko sa tu film tvoril, nevadí mi to. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Zatiaľ čo film je zameraný na sexuálne obťažovanie na pracovisku, Margot Robbie prezradila, že si úplne neuvedomila, o čo ide, kým si neprečítala scenár: „Šokovalo ma, keď som si prvýkrát prečítal scenár, že sexuálne obťažovanie zahŕňa akékoľvek nevítané sexuálne návrhy. Vždy som si myslela, že si to vyžaduje fyzický kontakt, aby to bolo považované za nezákonné alebo nesprávne. Skutočne som ostala v šoku." Margot dodala, že uvedomenie si, že takéto obťažovanie nemusí byť fyzické, ale aj verbálne, ju prinútilo zapojiť sa do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama