Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 1

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (137)

claudel 

všechny recenze uživatele

Film na téma "MeToo", možná první, ale který nebude určitě posledním. Určitě nelze takové případy, které se staly, nijak zlehčovat nebo oběti dehonestovat. Co bych u filmu vyzdvihl - masky, zasloužený Oscar a další ceny. Dokonce bych řekl, že stačí maska Johna Lithgowa. Herecky dominuje právě on ve své odpornosti, odpudivosti a zatvrzelosti a Margot Robbie ve své křehkosti, naivitě a slepé důvěřivosti. U Nicole Kidman jsem zděšen a zmaten, protože mám pocit, jako by jí nasadil někdo masku na hlavu, ale obávám se, že podstoupila taková "vylepšení", že ona hraje bez masky. U Charlize Theron jsem na vážkách. Ostatní postavy se ve filmu jen tak mihnou, že jsem upřímně nebyl schopen začlenit je do děje a přiřadit si je k někomu a něčemu. Výjimku představuje Malcolm McDowell, jehož krátký výstup je zcela zásadní a jeho věta vůči Johnu Lithgowovi při jeho agresivní defenzívě - "Tenhle úhel pohledu nikoho nezajímá" je větou nadčasovou, jež prostupuje všemi podobnými případy až do současnosti a bude pokračovat dále. Co se mi na filmu nelíbilo - celkově mi nesedlo úplně pojetí, na druhou stranu není to natočeno nudně, děj graduje a některé dialogy se opravdu povedly. Takže hezké tři hvězdičky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem Američan, tak jsem o tu moderátorku, která se postavila ve své show před celým národem Trumpovi, ani nezakopl. Tudíž jsem film přešel absolutně bez zájmu. Jen s tím rozdílem, že jsem se nemohl vynadívat na Margot, Nicole a Charlize. A nejde jen o jejich krásu, jako i o to, že je maskér předělal k nepoznání. Tak když už nic, tak aspoň něco, že… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víceméně promarněná šance... Film o důležitém tématu, které měl zpřístupnit a objasnit ideálně všem, a přitom taková obyčejná a nepřekvapivá nuda určená zase jen úzkému okruhu diváků. Nejzajímavější postavu hrála Margot Robbie, a to nejspíš proto, že byla vymyšlená, respektive že do ní scenárista zhustil více jiných postav, zatímco Nicole Kidman mě takřka neoslovila a Charlize Theron dopadla jen o málo lépe. Obě ženy prominou, ale druhou nejzajímavější postavou byl Alies v podání Johna Lithgowa, což ovšem tvůrci zamýšleli jen stěží. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který se věnuje ženským, kterým není proti makeupu někomu přeblafnout dýmku nebo sednout na vrták, aby dostaly svoje dementní místo v práci snů, práci si užívají a najednou si po několika dekádách prachatý kariéry vzpomenou, že se to stalo, protože teď už na ně nikdo koukat nechce a zaměstnavatel už je dále nechce tak vysoko odměňovat, jsem žádný zázrak nečekal. Jak lze poznat z úvodního souvětí, takové příběhy jsou mi putna. Byl jsem ale zvědavý na ústřední topení tří hereček a božsky zařízeného Trinityho. Ty tři mi ale hned v úvodu zkazil režisér cockRoach, který si myslel, že vysvětlování od pipky bude mít stejnou váhu, jako když nám SLJ u Tarantina vysvětluje, proč je filmový pás hořlavý. A když je mi tedy nesympatický příběh i hlavní postavy, nikdo se nemůže divit mému hodnocení. Hvězda za toho Lithgowa. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • „Nevyrostla jsem na sledování Fox News,“ uvedla Margot Robbie pro Entertainment Weekly. „Nevyrůstala jsem ani na stejném místě jako Kayla. Poměrně dlouho jsem s jejím pohledem na svět bojovala, ale Twitter se ukázal jako účinný nástroj, abych ji lépe pochopila, protože lidé jsou na Twitteru poměrně hlasití.“ (Duoscop)

Reklama

Reklama