Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 1

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (136)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bombshell" v jadre chce povedať príbeh a nerieši, či to nebude prifarbené. Dokonca nám to film povie už na svojom začiatku. Preto nejdem riešiť do akej miery je toto autentický príbeh. Myslím si, že keby sme chceli film podať na 100% autenticky, asi by sme sa z toho ako diváci zbláznili. Plus nechcem hovoriť o sebe, že do niečoho vidím viac ako tvorcovia a autori. Takže čo urobím je to, že budem hodnotiť film sám o sebe. Ako keby sa len inšpiroval skutočnými udalosťami, ktoré spracovali ako film. Myslím si, že je to fér. Takže v prvom rade poviem, že Charlize Theron je vynikajúca. Úplne som ju cítil ponorený do svojej role a dávala tomu maximum, čo mohla. Margot Robbie je rovnako super. Hoci si myslím, že by si zaslúžila trošku viac priestoru, tak čo predvedie je super. Myslím si, že najlepšiu momentku má práve keď sa stretnú všetky naše 3 protagonistky vo výťahu. A keď sledujem jej tvár, tak len skrz svoju mimiku dokáže ukázať, čo sa v jej hlave odohráva. A je to pre ňu dosť ťažké. Je to skvelá scénka. No nejde len o ňu. Všetky 3 sú v tom výťahu skvelé. John Lithgow je tiež super. A myslím si, že vynikajúco stvárnil Rogera Ailesa. Skvele zachytil to sexistické prasa, ktoré sa v ňom skrýva a miestami je z toho človeku skutočne na zvracanie. Problémy filmu sú trošku v tom, že jeho celkový príbeh je trošku rozutekaný. Chvíľu mu trvá, aby si ujasnil priority a sústredil sa na svoju hlavnú tému. Viem, že je podstatné vidieť do funkcie štúdia, no reálne som nemal pocit, že to niečo pridáva. Charlize Theron nám v úvode urobí vysvetlenie a prednášku čo a ako funguje. Lenže potom sa už nikde viac tento štýl podávania príbehu neobjaví a rozprávanie sa stane lineárnejšie. Takže neviem prečo s tým vôbec začínali. Myslím si, že film musí prísť do určitého bodu, aby začal byť zaujímavejší, no potom ma už držal. A mal aj dosť dobrý spád a vyzerá to skvele natočené. Za pozornosť to podľa mňa stojí, no myslím si, že ak tvorcovia hovoria, že bol film trošku viac zdramatizovaný pre účely filmu, tak nie je ho asi treba brať úplne doslovne. Niektoré scénky pôsobia viac filmovo. A myslím si, že ich sami uvidíte. Ale nakoľko sa tu film tvoril, nevadí mi to. Hodnotenie: B+ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"TO GET AHEAD YOU HAVE TO GIVE A LITTLE HEAD." ----------- Stále je to bez debaty do neba volajúci odpad, sám som si však nasral do kapusty, lebo som si myslel, že to bude miliónkrát horšie, že to bude až tak zlé, že teraz, po zhliadnutí, proste odpad dať nemôžem. Po filmárskej stránke sa, prirodzene, nejedná o najhoršiu robotu, o tom žiadna. Lithgow hrajúci Ailesa je fenomenálny, blonďavé trio taktiež ide slušné bomby, pričom pri Theron sa môžeme baviť o výkone roka, Margotka vynikajúca. K "posolstvu" filmu sa vyjadrovať nebudem, lebo je také sprosté a naivné, až si nevidí za horizont svojho žihadla a topí sa vo vlastnom pokrytectve a autentickejší doják vie lepšie urobiť aj Inga Lindström. A pre tých, ktorých by náhodou zaujímal tento stokársky, zbytočný príbeh viac, odporučím radšej Gibneyho doku Divide and Conquer. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě propojení dvou dost silných témat - politická debata a obtěžování na pracovišti... S tím obtěžováním nesouhlasím, ale myslím si, že je to hodně citlivé téma, jelikož ve filmu bylo řečeno hodně pravdivých argumentů, se kterými souhlasím, ale vlastně nesouhlasím.. Nicméně - na co jsem pořád koukala byla Charlize Theron, protože jsem nemohla uvěřit, že je to ona! Pak nastala vteřinka, kde jsem ji tam "zahlédla", ale stejně můj mozek měl obtíž to přijmout :) Plus pokud mi tam lezla i jiná herečka, které byla neskutečně podobná :) No...ale nejsilnější moment pro mě byla chvíle, kdy postava Robbie si vyhrnula sukeň ještě výš - když jí to bylo řečeno a ona pochopila, že to není ok.... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šokující skandál plný sexuálního obtěžování sličných moderátorek, který v létě roku 2016 přiskřípl pyj do zipu poklopce jednomu nemravnému zakladateli prestižní zpravodajské televize FOX News. A co mohlo být pro americké diváky pobuřující, je pro našince vesměs korektní (po)čin, co má hlavně atraktivní herecké obsazení. Vnadných žen se tedy ve zpravodajských tocích pohybuje opravdu značné množství. A vyloženě ošklivá moderátorka se ve zpravodajských kruzích nevyskytuje. Film ovšem nabízí pouze jednostranný pohled na celou kauzu, načež evidentně nadpozemským sebevědomím hýřící ženy jsou popisovány coby veskrze skromné a nenáročné, tudíž neambiciózní a netoužící po kariérním rozvoji, přičemž šok, že mají znenadání u pusy pyj, je pro ně cosi jako vedlejší nežádoucí (d)efekt, se kterým je dobré se vypořádat soudně, lesbicky a feministicky. A je nutno podotknout, že každý chlap, ať už je to dělník na pile či televizní pracovník, má své potřeby (si sáhnout). A tím víc, přijde-li mu na pracovní pohovor Margot Robbie. Samozřejmě naprosto super sympatická, hodná, milá, ta charakterem nejlepší žena jaká existuje. Jen má jedinou vadu - vzhledem si říká o knír z mlíčí. A její kolegyně, Charlize Theron a Nicole Kidman, už nenechají dál spočinout nenechavé ruce otylého šéfa na svých tělech, tudíž vytáhnou proti němu a očistí své vaginy jednou provždy. Tenhle kontroverzní snímek určitě nechce slabší pohlaví činit ještě slabším pohlavím. A všechny ženy v něm táhnou za jednu společnou šňůrku tamponu, neboť tak to je správné. Jay Roach si přinejmenším vylepšil režijní kredit. Margot Robbie je hotová barbie girl. A není muž, slušný, neupocený a vyvoněný, co by si s ní nechtěl hrát. 7/10 ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Scéna reálnej postavy Rogera Ailesa (John Lithgow), ktorá žiada fiktívnu postavu Kayly Pospisil (Margot Robbie), aby si zdvihla sukňu, bola natočená viacerými kamerami, ktoré zachytávali všetky uhly naraz. Jay Roach nechcel, aby Robbie musel hrať túto scénu na viac ako jeden záber. (Arsenal83)
  • O práci Margot Robbie vo filme a jej prístupe k herectvu režisér Jay Roach odhalil, že "analyzuje svoje scény takým 'nerdovským' spôsobom a vie presne, kedy chce udrieť". Popísal ju ako "úžasne remeselne zameranú osobu, ktorá ide ruka v ruke s veľkým srdcom, dušou a neuveriteľnou schopnosťou". (Arsenal83)

Reklama

Reklama