Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 7

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 7

Recenze (137)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem Američan, tak jsem o tu moderátorku, která se postavila ve své show před celým národem Trumpovi, ani nezakopl. Tudíž jsem film přešel absolutně bez zájmu. Jen s tím rozdílem, že jsem se nemohl vynadívat na Margot, Nicole a Charlize. A nejde jen o jejich krásu, jako i o to, že je maskér předělal k nepoznání. Tak když už nic, tak aspoň něco, že… ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych možná dal i tři hvězdy, protože trojice Theron/Robbie/Kidman byla dobrá, ale celek byl takový unylý a nezáživný. Vím, že když se jedná o film na motivy skutečných událostí, tak není moc možností, jak příběh osvěžit, aniž celek ztratil na věrohodnosti, ale přece jenom by to chtělo hlavní trojici trochu více poznat, aby s nimi divák soucítil, což v tomto směru měla prostor jen postava Charlize Theron, která vlastně měla všechno, aniž by musela bůhvíco strpět, ale postavy ztvárněné Robbie a Kidman, které opravdu za odmítnutí přišly o práci nebo naopak práci dostaly jen proto, že se obtěžování podrobily, zase tolik prostoru neměly. Tímto spadá film Bombshell do klasického průměru podobných filmů. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Herecké blonďaté trio Charlize, Nicole a Margot překvapilo. Příběh mi vůbec nic neříkal, o ničem co se ve filmu děje jsem nevěděla ani nikde nečetla. Ale I tak mě to bavilo. John Lithgow byl úžasný, úplně jsem koukala, vypadal trochu jako Winston Churchill v The Crown. Charlize byla skvělá, podle mě nejlepší z celého tria, její scény mě bavily. Margot ztvárnila loupočkou a naivní pracovnici skvěle, její nominace je take zasloužená. Její scény mě dojímali a velice jsem s ní soucítila. Nicole podle mě byla nejhorší, ani se mi nelíbilo jak vypadala, jak jí nalíčili, ta paruka byla děsná. Její postava mi navíc byla velmi nesympatická. Celkově je film skvělý, trochu politický, ale hlavně se věnuje aktuálnímu tématu sexuálnímu obtěžování a navíc v jedné z největších televizních společností FOX. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dravá, aktivní režie a scénář (říkal někdo Sázka na nejistotu?) naoko maskují zaujatost při monitorování šovinisticky toxického, konzervativního prostředí korporátu Fox News, ale holt vyprávějí z pohledu a pocitů tří žen, kterých se "na vlastní kůži" dotklo sexuální obtěžování od jejich šéfa. Tendenčně a zjevně si šly pro ceny (takhle luxusní obsazení se jen tak nevidí), jenže vezly se na vlně, která po nabytí obludných rozměrů narazila (snad už). ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Josh a Ben Lawsonoví, ktorí hrajú vo filme bratov Murdochovcov, sú bratmi aj v skutočnosti. (Astonko)
  • Ke konci filmu, kdy Megyn (Charlize Theron) sedí v místnosti s právníky a podává své prohlášení, tak je to stejná zasedací místnost jako ve filmu Sociální síť (2010), kde se odehrávali výslechy Marka Zuckerberga. (e_Fox)
  • Zatiaľ čo film je zameraný na sexuálne obťažovanie na pracovisku, Margot Robbie prezradila, že si úplne neuvedomila, o čo ide, kým si neprečítala scenár: „Šokovalo ma, keď som si prvýkrát prečítal scenár, že sexuálne obťažovanie zahŕňa akékoľvek nevítané sexuálne návrhy. Vždy som si myslela, že si to vyžaduje fyzický kontakt, aby to bolo považované za nezákonné alebo nesprávne. Skutočne som ostala v šoku." Margot dodala, že uvedomenie si, že takéto obťažovanie nemusí byť fyzické, ale aj verbálne, ju prinútilo zapojiť sa do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama