Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (87)

Napoleon (2023)

  • Napriek úspešnej spolupráci v Gladiátor (2000) nebol Joaquin Phoenix úplne jedinou voľbou Ridleyho Scotta pre hlavnú úlohu, ale ako režisér uviedol, presvedčil ho jeho herecký výkon vo filme Joker (2019), po ktorom dospel k záveru, že Phoenix by mohol byť „úžasným prínosom“ pre film kreatívne a komerčne. (Arsenal83)

Joker: Folie à Deux (2024)

  • Zatímco rozpočet prvního Jokera (2019) se pohyboval v rozmezí 55–70 milionů amerických dolarů, toto pokračování dle serveru Variety spolklo až 150 milionů dolarů, přičemž režisér Todd Phillips a herec Joaquin Phoenix (Arthur Fleck) inkasovali honorář ve výši 20 milionů dolarů. Herečka a zpěvačka Lady Gaga si pak v roli Harley přišla „pouze" na 10 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

Bloody Hell (2020)

  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)

Batman (2022)

  • Představitel postavy Hádankaře (Paul Dano) byl jedním z adeptů na titulní roli ve filmu Joker (2019), dalšího z Batmanových protivníků. (raikonen16)

Catwoman (2004)

  • Role Ophelie byla nabídnuta Julii Newmar, jež ztvárnila postavu Catwoman v seriálu Batman (od r. 1966) – roli nakonec získala Frances Conroy. Zajímavostí rovněž je, že postava Ophelie má zásadní vliv na „vývoj charakteru“ hlavní hrdinky – roku 2019 se pak Conroy objevila ve snímku Joker, v němž má její postava rovněž nemalý dopad na rozvoj osobnosti hlavní postavy (Joaquin Phoenix). Jak Catwoman, tak i Joker pak mají svůj původ v komiksech o Batmanovi – tím veškerá podobnost končí. (fiLLthe3DD)

Wonder Woman 1984 (2020)

  • Původně měl být snímek uveden v listopadu roku 2019, ale následně se, kvůli premiéře Jokera (2019), přesunul na červen 2020. (CrypzzXD)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama