Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a relativně originální fantasy svět. Na světě jsou čtyři druhy bytostí: lidé, čarodějnice s nadpřirozenými schopnostmi, silní dlouhověcí upíři a démoni s brilantní myslí nebo schopnostmi (což seriál nevysvětlí). A tři z nich bojujío moc. A do toho boje jsou zapletení upír Matthew a čarodějka Diana, kteří se do sebe samozřejmě zamilují, což je samozřejmě zakázané. Trochu Hra o trůny, trochu Twillight, trochu Harry Potter. Té romantiky by mohlo být méně, ale tohle je koneckonců původně fantasy kniha pro ženské publikum. A Goode s Palmer mají sakra chemii. A hrají mega nerdy do historie, takže se člověk i pár věcí dozví. Zatím 60 % ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jojo, já vím, že se to píše i tady. Ale kdyby to bylo míň romantické a víc se to soustředilo na Dianiny schopnosti, udělalo by to líp, ale to by asi nepřitáhlo tolik divaček a my z toho chceme mít další Twilight. Škoda, ale jinak se na to dobře kouká. Tohle téma se teď dlouho nikde neukázalo a já po tomto kousku sáhl hned, jak se kolem mě mihl. Sympatičtí herci i postavy, příběh možná jednoduchý, ale zaplétá se kouzelně. Už teď víme, že budou dvě další série, tak si rád počkám. Víc bych se zaměřil na specifika jednotlivých druhů, nic moc o nikom nevíme, škoda! ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti začínam chápať čo mali všetci pred časom furt s tými upírskymi denníkmi. Tým som akosi nikdy neprišla na chuť a jedným z podstatných dôvodov bolo obsadenie. Tu s obsadením nemám najmenší problém, skôr naopak...žeriem HO! Len škoda, že cca po 5 časti to akosi začalo stagnovať a stratilo to na príťažlivosti a švihu. Hlavne nemám rada spracovania, kde si nikto nedáva námahu s objasňovaním detailov. Akoby autori vychádzali z predpokladu, že každý kto to pozerá knihy čítal a teda ja zasa taký fanatik do toho žánru nie som...takže v tomto smere mierne rozčarovanie. Ale dám si aj druhú sériu, o tom niet pochýb. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou atmosféru a výpravu, evidentně se na tom nešetřilo a tvůrci si mohli dovolit i Benátky, snad nejdražší natáčecí lokalitu na světě. První dva díly jsou pěkně chytlavé, ale s každým dalším dílem je to čím dál plytčí červená knihovna připomínající Stmívání s čím dál více pitomoučkým a nelogickým dějem. naštěstí to má dílů málo a Matthew Goode má velké charizma. Ale furt je to tisíckrát lepší než Sabrina. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál o čarodějnicích, upírech a démonech. 1) Zpočátku to suše až nudně skřípalo a vázlo, ale po několika dílech se děj rozběhl a ke konci řady jsem se přistihl, jak se na další pokračování vyloženě těším. Takže zatím tři hvězdičky, a uvidíme, co přinesou další dvě řady._____ 2) Naskýtá se srovnání se šťavnatějším, i když poněkud bulvárním americkým seriálem True Blood, který více vsadil na pěkné týpky a hodně sexu. Čas čarodějnic je vážnější, pochmurnější, akademičtější (jak jinak, když se odehrává v Oxfordu), postavy jsou dramatičtější a více zaměřeny na sebe, na svůj vnitřní svět. Inu, britská zdrženlivost versus americká asertivita._____ 3) 40letý přitažlivý Matthew Goode (zamilovaný upír Matthew Clairmont) je hlavním tahounem. Objeví se tu i 25letý Edward Bluemel (Clairmontův syn, upír)._____ 4) Once the world was full of wonders, but it belongs to the humans now. We, creatures, have all but disappeared. Daemons... vampires... witches... hiding in plain sight. _____ 5) 11.6.2021 - Děj se ve druhé řadě přesouvá do alžbětínské Anglie, Do Francie a do Čech. Moc se ale netěšte, skrovné historické kulisy jsou čistě studiové a historické postavy v Praze slouží jen jako figurky ve hře._____ 6)  Po rozpačitém začátku se tato kospirační pohádka pro dospělé rozjela docela fofrem. Efekty se tu šetří, filmové triky ilustrují spíš duševní pochody postav, než jejich kouzla. A ten dojemný konec!_____ 7)  Jako novinka se tu objevuje 35letý jako vždy neobyčejně přitažlivý Tom Hudges (Matthewův přítel v 16. století Kit Marlowe). ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Deborah Harkness, autorka knižní předlohy, si zde zahrála menší cameo. Byla jedna z posluchaček Dianiny přednášky o alchymii. (teuwik)
  • Marcus Whitmore (Edward Bluemel) je v knížní předloze modrooký blonďák, avšak v seriálu je hnědooký s černými vlasy. (teuwik)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)

Reklama

Reklama