Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Ant 

všechny recenze uživatele

Hype byl pro tuhle záležitost pořádný a to větší bylo moje očekávání. To se úplně nenaplnilo. Největší problém mám s nehorázně cheesy dialogy, neskutečně rychlým vývojem ústřední romance a její unylostí. Asi mě rozmazlilo True Blood a dokonce i TVD, ale tohle bylo opravdu až moc "vanilla". Ve vztahu Diany a Matthewa mi chyběl jakýkoliv vnitřní konflikt. V tomhle ohledu pro ně šlo všechno až moc hladce. Nicméně, je tu Matthew Goode jako 1500 let starý upír a to stačí. ()

roxanne_GG 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila už z toho důvodu, že odjakživa miluju téma čarodějnic a navíc Teresa Palmer v hlavní roli bylo další velké lákadlo. Zatím je to docela zajímavé, co mi ale naprosto nesedí, je ta milostná zápletka. Diana má být génius a přitom je tak hloupá, že se zamiluje do prvního chlapa, co jí přijde do cesty v podstatě bez důvodu, i když ví, že je to to zcela proti všemu. A po třech týdnech ho miluje tak, že je ochotná pro něj zemřít? Studovaná geniální profesorka se najednou promění v hloupou puberťačku. To je trochu ohrané a absurdní, tato zápletka dost připomíná Twilight a v tomto seriálu bych se bez ní obešla. Čekala jsem spíš serióznější seriál. ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že se na to bude i dát koukat, ale postupem času se z toho stávala čím dál větší slátanina. Já nevím, co na tom ty lidi tak baví... žena, která je ve skutečnosti hrozně mocná, ale potřebuje prince na bílém koni, aby přišel a ukázal ji, že vlastně není úplně k ničemu, nebezpečná, zakázaná láska k upírovi, bohatý muž s frekventovanýma emočníma výlevama a láska na život a na smrt po čtrnácti dnech od prvního setkání. Tyhle rysy jsme mohli vidět ve Stmívání, vlastně i ve 50 Shades of Grey, pravděpodobně i v Upířích deníkách (nevím, neviděla jsem) a teď tu máme Čas čarodějnic. Já říkám jen: proč? To je pro většinu lidí (a ano, pravděpodobně většina z nich budou ženy) tak hrozně úžasný sledovat příběh, ve kterým přijede princ na bílým koni, aby vás zachránil, a příběh, ve kterým se ženy zamilovávají do mužů, do kterých by se zamilovávat neměly? WTF. Pokud takhle fakt uvažuje většina populace, tak pak není divu, že tu stále máme (samozřejmě už méně znatelnou) genderovou nerovnoprávnost :D No nic. To byla jen taková odbočka. Každopádně pokud se na seriál chcete začít dívat ze stejného důvodu, jako jsem začla já, a to protože máte rádi seriály a filmy kde se objevuje magie, pak doporučuju spíš novou Sabrinu, nebo nový Čarodějky. Ani jedno sice není úplnej zázrak, především tedy rozpačitý rozjezd Čarodějek, ale zatím to má vzestupnou tendenci a dá se na to koukat. Pokud máte ale rádi/y plytkou prvoplánovou romantiku, plnou sladkejch, naivních a komických řečiček a citových výlevů, umíráte napětím u psedodramatických scén, tak pak je tenhle seriál určený právě vám. První sérii jsem dokoukala jen díky pěknému prostředí (Oxford, Benátky), ale fakt si nejsem jistá, jestli budu dávat šanci sérii druhý. Na druhou stranu se tam má cestovat časem, což je další z mých oblíbených témat, tak uvidíme no. A takhle to dopadá, když prostě chcete dosledovat všechny rozkoukaný seriály, i přesto, že vás vůbec nebaví :D Na tomhle svým přístupu k seriálům musím fakt zapracovat :D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem doufal, že by mohlo jít o solidní fantasy (při velké dávce štěstí s hororovými prvky), ale rychle se ukázalo, že se tvůrci rozhodli tuto naději zavraždit dříve, než se mohla stát životaschopnou. Romantická dějová linie hbitě ovládla situaci a ze seriálu se tak stal kříženec mezi Upířími deníky a Twilight ságou, takže jsem sám se sebou spokojen, že jsem vydržel až do konce první sezóny. 3*- ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou atmosféru a výpravu, evidentně se na tom nešetřilo a tvůrci si mohli dovolit i Benátky, snad nejdražší natáčecí lokalitu na světě. První dva díly jsou pěkně chytlavé, ale s každým dalším dílem je to čím dál plytčí červená knihovna připomínající Stmívání s čím dál více pitomoučkým a nelogickým dějem. naštěstí to má dílů málo a Matthew Goode má velké charizma. Ale furt je to tisíckrát lepší než Sabrina. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Deborah Harkness, autorka knižní předlohy, si zde zahrála menší cameo. Byla jedna z posluchaček Dianiny přednášky o alchymii. (teuwik)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)

Reklama

Reklama