Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Blonďatá pipka a moře“ je rozhodně mnohem záživnější než ta ukrutně přeceňovaná Ernestova uspávačka hadů. Pipka není existenciálně dementní, nijak nefilosofuje o geriatrických jinotajích všehomíra, jen asi tak 15 minut zasurfuje na reklamu pro Čedok, ukáže, že i v neoprénu je daleko píchatelnější než ten Hemingvejův geront, a hned na to chytne rybišku jako kráva! Tou je naneštěstí mimořádně zmrdský žralok, kterému rybina už lezla krkem, tak se rozhodl zpestřit si jídelníček kulantní roštěnkou, a to za každou cenu. Ke vší té hrůze je to děsný yntelechtuán, Sun Tzua má ve struně a člověk jen čeká, kdy se vynoří, modulovaným basem pipce oznámí, že to má za pár, a při čekání na příliv začne nudou na ploutvích počítat kvadratické rovnice. „Ale jebat!“, jak s oblibou kultivovaně říkáme my, benevolentní filmoví teoretikové. Jedna skála, jedna mrdna, jedna paryba a jeden racek, ale i tak je z toho nakonec vcelku zábavný čelisťoidní přežívák a milý manýristický doplněk k vychlazenému lahváči. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Spíše než o animal horor, se jedná o psychologický thriller, ve kterém jde o souboj odvahy a inteligence (Nancy), proti instinktu a nenasytné žravosti (žralok). A i když byla scéna mezi medůzami děsivá, byla mrazivě krásná, stejně jako hodina a půl strávená s tímto promáčeným příběhem. Napínavý, obrovsky povzbuzující film, který se dá, i díky Beltramiho hudbě a působivé kameře - dokonale procítit. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když už je tento film tak komorní a jeho hlavní součásti lze vyjmenovat na třech prstech - Blake Lively, žralok a Mexičané, přičemž Blake Lively se popisuje asi nejlépe, začnu s ní. Na tom surfovacím prkně i kdekoliv jinde ji to opravdu slušelo. Ale hlavně mě potěšilo, že znovu ukázala svůj herecký talent a na to, že si tento film nedává kdovíjaké ambice, zahrála svou roli zcela přirozeně a autenticky. Žralok je možná nejlepší CGI žralok v moři. Škoda jen, že v jeho případě scénář nepřešel ještě k trochu větší komornosti a musí si násilně vypomáhat Mexičany. Méně je někdy více, že ano. Dějově tak film kolísá kdesi mezi béčkovým monster filmem a survivalem, aby nakonec převážil monster film. Ale docela mě stejně ten závěrečný souboj bavil, tak proč ne. Ale ta napětím a rostoucí beznadějí vyplněná část Mělčin byla určitě lepší. Jak mám slabost pro mořské potvory a tohle mě vlastně v ničem neurazilo (jedna dějová berlička je obstojné číslo), klidně dám čtyři. Prostor pro zlepšení by ale byl. 7,5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Jaume Collet-Serra sa pri návrhu žraloka spojil s umeleckým oddelením. „Prišiel som k záveru, že žralok musí byť samica. Samice sú o niečo väčšie a majú veľké jazvy po párení. Vizuálne sú strašidelnejšie, pretože sú viac ochranárske." (Arsenal83)
  • Blake Lively o podmienkach počas natáčania: "Najťažšia časť spočívala v tom, že som musela nosiť vestu, aby miesto vyzeralo tropickejšie, ale v skutočnosti tam mrzlo, no nesťažovala som sa, pretože vlny ma pumpovali!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama