Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (585)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - né že by mě to nebavilo, ale nic světoborného to prostě není, a už po pár dnech pozoruji, že se mi to začíná vykuřovat z hlavy. Největší výtku - a je mi skoro trapné zde opakovat něco, co už určitě řekli stokrát jiní - lze jistě směřovat k tomu, že ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne není původní, ale nechť, čert to vem. To už mi tam víc vadil ten Lambora, na kterého mám alergii. Naopak Natalia Germani v roli princezny mi přišla zajímavá a bavilo mě na ni koukat, byť bych se vůbec nezlobil, kdyby si vyměnila roli s Eliškou Křenkovou, která zde zdaleka všechny herce zastiňuje a je zde naprosto excelentní. Stejně tak triky jsou na české poměry hodně dobré, a celkově jsem z toho měl prostě dobrý pocit, byť znovu opakuji, že na českou pohádkovou klasiku to prostě nemá, a silně pochybuju, že zde ještě někdy přijde někdo s něčím, co by se jí vyrovnalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych chtěl dát víc... Lokace, výprava, nasvícení, kamera, vše na špičkové úrovni. Dokonce i triky super. Jenže to celé padá s neživotnými postavami a strašně, ale tak strašně mizerným scénářem, až škoda povídat. Nějaké seznámení s tou trochou postav, co se zde objevuje, je strašně chaotické a nijaké - třeba princezna je od začátku prezentovaná jako pěkný fracek, který potřebuje leda na prdel. Že někdy před koncem jí princ sdělí něco, proč v ni neztratil důvěru, to už je sakryš pozdě, pozdě! Princ samotný je vlastně pojatý jako takový ňouma, který za celou dobu nic neudělá a nepomůže - zas si na vše nakonec stačí princezna sama. Nějaký vztah mezi nimi dvěma je tu naprosto odbyt. Celé mi to připomnělo svou „psychologií“ Slunečnou nebo Sestřičky - a podobně i chování herců. Křenková hraje totálně šíleně, i když asi měla jen suše hláškovat, ale ona má takové „charisma“, že bych jí spíš věřil, že je lesba do princezny zamilovaná. Zachův čaroděj, kdyby jen trochu šišlal, tak v něm zas vidím doktora z toho nekonečného seriálu. Divné, že se jedné čarodějce postavil až takhle pozdě (na co čekal celou dobu?!) a že vlastně i princezna čekala do posledního dne. Á propos. Vykradené je to odevšad, co se dalo - ze všech těch filmů o stále znovu se opakujícím dni, dokud hlavní postava něco, z Rebelky, fakt i z toho Harryho Pottera, z Merlina, co vás napadne. Jenže poskládané je to tak nudně, že se člověk cítí při koukání jako na trní a chtěl by postavy popohnat, aby se aspoň něco dělo. První půlhodina je asi nejnudnější a nejvatovitější. Pak se aspoň začnou opakovat dny, ale je jich tolik, že to postrádá vtip - a to dokonce i když do toho hoděj píšničku od Presleyho (!). Stejně tak posléze furt a furt ty samé scény u zlé čarodějky, bez nápadu, gradace, čehokoliv zajímavého... Kdyby se to celé líp poskládalo, zkrátilo, líp pracovalo s postavami, tak to vážně není marné, ale takhle ne, soudruzi, jen za snahu body dávat nebudu. ... Btw, nějak mi uniklo, proč tam hraje Dejdar, na takovou pidiroli mohli angažovat kohokoliv. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jelikož se díky zkušenostem z posledních let novodobým českým i slovenským filmům obloukem vyhýbám, bylo pro mě obrovským překvapením, ohodnotit takto lichotivě právě pohádku, na něž se také dívám jen sporadicky. Tento film je osvěžující pohádkou s motivem časové smyčky a kvalitou bych ji přirovnal skoro až k některým českým klasikám. Kvalita, tedy až na ty chabé herecké výkony. A to hlavně protože jsem z podobně zaměřených filmů nadšený jen málokdy. Jednalo se o velice zábavné a milé fantasy, celé to dávalo dost dobrý smysl a hrálo zde mnoho sympatických postav jako například Eliška Křenková, což byl asi nejlepší a nejzajímavější herec celého filmu. Jediné co bych vytknul byly slabší herecké výkony trapných seriálových herců jako například prince a na mém hodnocení se to podepsalo ztrátou jendé hvězdy. Finální souboj mě už jen utvrdil v mém pozitivním názoru a určitě se nebráním toto dílo v budoucnu pustit znovu. 79% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musel jsem si ten první den ale zároveň pochválit, protože předtím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Marek Lambora. (SONY_)
  • Text „zámečnického svitku“ zní: „Nua porta apertum. Nua magicae aperta. Nullum secretum oculltari. Nua non (obsecura era, aggressus est validum).“ Ač text není kompletně latinsky, dá se volně přeložit asi takto: „Brána je nyní otevřena, magie je prolomena, žádné tajemství nezůstává skryto. Pominula doba temna, útok je pevný.“ (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama