Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Žel, taková česká komediální klasika, trapně předpověditelný, romanticky-sexistický flák v tuctové režii na jedno použití, ve kterém Jirka Langmajer mrhá svým hereckým talentem, ale zachraňuje, co se dá, to se musí nechat, chvílemi povedené hlášky prezentuje opravdu výborným způsobem, ale člověk ho tak trochu lituje, stejně tak inspirativně vitální Zdenu Hadrbolcovou, která v pár větách dokáže víc, než někteří "herci" v celém filmu. Každopádně nepochybuji o tom, že většinové publikum se bude královsky bavit. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Navzdory jménu scenáristy fakt nečekejte nic ve stylu Mostu, ale další lidovou českou romantickou komedii spíše pro ženské publikum, s osvědčeným Langmajerem, který si pro sebe ukradl nejlepší scény a jen kvůli němu (a pár ojedinělým hláškám, které připomenou starého dobrého Kolečka (traktor!)) se dá film přežít. Petra Hřebíčková, které je 40, vypadá na to a z nějakého důvodu hraje profesionální volejbalistku, je naproti tomu castingovým omylem (nejen v tomto filmu). ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem vůbec nic a dostala jsem cosi jiného, než klasickou českou romkom (což už je antižánr sám o sobě). To cosi si naštěstí na nic nehraje, beach volejbal je pokoukání na holčiny v bikinách, nechybí zadky (dámské i pánské) ani bujná poprsí, hovorová čeština zaznívá v celé své kráse, žádné stylizované dialogy jak ze slovníku spisovné češtiny z minulého století. Obsazením je to typická kolečkovina, koprodukce se Slovenskem dodala pár méně okoukaných tvaří typu Marián Miezga, Ostrava zas pro změnu nezapoměla na Štěpána Kozuba. Na to, jak se to koupe ve vztahových banalitách ve sportovních kulisách, je výsledek minimálně méně škodlivý, než vulgarity typu Teorie tygra nebo Tátova Volha, které cílovce otloukají o hlavu nesmysly a stereotypy neskutečných rozměrů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyletněná komedie z atraktivního prostředí beach volejbalu stojící na chemii ústřední trojice, která funguje téměř bezchybně. O smích se tu stará především Langmajer v roli stárnoucího seladona, který mě několikrát dostal do kolen, Nesvačilová je tu za tu roztomilou a Petře Hřebíčková to tady sedlo jako už mnohokrát předtím. Samozřejmě že se film nevyvaruje určitých klišé a Kolečkovi občas zahapruje i samotná režie, ale to vlastně k podobným filmům patří. Bavil jsem se víc, než jsem čekal. 75% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Z počátku se to jevila jako zajímavá sportovní komedie. Ve výsledku, ale dlouhá sonda do spletitých vztahů. Sportu je tu minimum a naopak se pouze ocitáme v kruhu vztahů a složité minulosti. Jirka je prostě super i v téhle roli. Zatímco v o rok mladším Po čem muži touží, kde hrál šovinistu, tak zde perfektní sympaťák do nepohody. Navíc vždy řekne co má na jazyku. Za mě vlastně podprůměrný film, který mnoho nenabídne. Zbytečně moc překombinované. (40 %) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • „Nejdřív jsme hledali režiséra, ale nakonec jsme se oboustranně nedohodli, a tak jsme se s Danielem Strejcem, který dával na začátku projekt dohromady, rozhodli, že se to pokusím natočit já. Hned jak ten nápad padl, jsem zavolal Jirkovi Langmajerovi, jestli si to dokáže představit a na place mi pomůže. On řekl, že určitě. Tak jsem do toho šel,“ řekl Petr Kolečko. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo v beach areálu v Ládví, ale také například v TJ Sokol Nusle, v Klánovicích nebo u Hostivařské přehrady. [Zdroj: Totalfilm.cz] (TotalFilm.cz)
  • Mnohokrát se ve filmu objevuje volejbalový míč, který diváci znají jako „Wilson“. Jde o odkaz na film Trosečník (2000), ve kterém si Tom Hanks na opuštěném ostrově vyrobil z volejbalového míče svého „kolegu“, Wilsona. (Likan7)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno