Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni! To je teda nárez. Nešiel som moc do tohoto seriálu s veľkým nadšením, ale bol som veľmi, ale že veľmi prekvapený. Dostal som tvrdú akciu, brutálne scény, sexuálne scény (aj tie boli niekedy brutálne) a pomerne dosť nadávok. Postavy sú stavané typu, že každý vie, kto je najobľúbenejšia postava (myslím tým Butchera). Pokiaľ nemáte radi Buthera, tak ste asi dosť v riti, váš život už nič moc neznamená, bohužiaľ... Tá obrátená strana, že zlí, sú superhrdinovia a tí "zlí" sú vlastne dobrí (ako si to človek vezme) takže tu platí pravidlo, ktoré platilo aj v druhej svetovej vojne: proti psychopatovi, len psychopat. Prvé epizódy boli celkom trápne ale chápem, že nám tvorcovia chceli ukázať ten svet superhrdinov zo zákulisia. Nepozeral by som to, keby sa tieto scénky nestriedali so scénkami iného typu (tie scénky s Butcherom). Teším sa na ďalšiu sériu. This is like that scene in The Matrix. Now, you could take the fucking red pill, right? Spend the rest of your life jacking off, crying into your chai tea green latte, what the fuck. Or... you could take the blue pill. Or is it the red pill? Anyway, take the other pill and quit being a cunt. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápady narvaná adaptace výborného Ennisova komiksu, kde jsou superhrdinové za psychopaty, zvrhlíky nebo idioty, zároveň však světem uctívanými primadonami, které je třeba často plesknout přes prsty. A jediný kdo na to plesknutí má koule je Billy Řezník a jeho Banda. Je to logicky vyměklejší než předloha, ale jinak by to lidi nezkousli. Navíc se dá lecos dohnat v dalších řadách. Skvělé dramaturgicky zvládnuté díly se schovaným překvapením pro fandy šlapou jako hodinky. Herecké osazenstvo je přesně vybrané. Urban a Quaid jsou tahouny lidské strany, Starr a Moriarty tě suprácké. Především Homelander je šťavnatá postava a závěr nechává velký prostor pro fantazii. Už aby tu byla druhá řada. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antony Starr, Karl Urban, gore, nekompromisní kalamita vtipných hlášek, luxusní soundtrack a sebereflexe. The Boys je o superhrdinech z opačné optiky a marvelovky by si měli brát příklad z té propracovanosti charakterů. To co, Homelander ukuchtil v poslední epizodě - takhle odrovnaný jsem nebyl u nějaké show ani nepamatuju. Ústřední charakter mladého cápka Hugh se povedl a i partička cápků kolem něj. Takovej cliffhanger na závěr, páni. Jsem opravdu velice zvědav, co tvůrci vyprodukují v následující řadě, protože karty jsou rozdány opravdu zajímavě a tohle se snad nedá posrat. Nenudil jsem se ani chvilku. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste s viděním tohoto seriálu váhali, nemusíte. 1. série je skvělá a dokonale si Vás namotá na prst, nepustí Vás a v poslední epizodě Vám předhodí takový cliffhanger, že okamžitě začnete binge-watch 2. série. Nadpozemská podívaná. Jen už asi potom nebude mít rádi ty "obyčejné" supráky u konkurence. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne takovy spin na presyceny superhrdinsky zanr dnesni doba potrebovala. Nekompromisni, drsny, krvavy a zly. Snyder by se tady mel ucit, jak se to dela. Co on ve Watchmanech a BvS jen zlehka netukava, do toho The Boys skacou rovnyma nohama. Superman je vypocitavy zmrd, ale ma i necekanou hloubku, Flash je fetak, co omylem probiha skrz lidi a tak dale a tak podobne. A me to bavilo strasne moc. Diky Amazonu za koule a moc se tesim na druhou sezonu! ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • Scéna, kdy se Billy Butcher (Karl Urban) po konfrontaci s Mesmerem (Haley Joel Osment) podívá do zrcadla a má krev na tváři, je velmi podobná scéně z filmu Doom (2005), kde si John Grimm (také Karl Urban) prohlíží sám sebe po injekci C24 a utírá si krev z tváře. (Ficik)
  • Písnička, která hraje z radiobudíku, je „Barracuda“ od Heart. V 54. minutě zazní „London Calling“ od The Clash a na konci epizody „The Passenger“ od Iggyho Popa. (Duoscop)
  • Starlight (Erin Moriarty) povie, že v dobe, keď bola napísaná Biblia, žili ľudia len asi 30 rokov. Toto vyjadrenie je však nepochopením priemernej dĺžky života. Až do nedávnej histórie sa totižto priemerná dĺžka života držala veľmi nízko, no dôvodom bola vysoká úmrtnosť v detstve. Po väčšinu histórie platilo, že keď človek prežil do dospelosti, mal slušnú šancu dožiť sa podobného veku, akého sa ľudia dožívajú dnes. (ČSFD)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama