Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Přestože to bylo všechno digitální, tak to nedopadlo tak hrozně, jak jsem čekal. O dost lepší zážitek, než unylý Togo s Williamem Dafoe, který má na csfd 81. Tohle má o něco pohádkovější atmosféru i kulisy, ale Togo, ač realističtější, trpěl hluchými místy a místy hrozně kýčovitými efekty. Poznámka s kýčem může v souvislosti s tímhle digitálem znít divně, ale tomuhle filmu hodně pomohla kamera Kaminskiho. Takže i když jsem oba filmy hodnotil za 3, tak v tomto případě je to rozhodně tři a půl. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Já chci toho pravého Bucka od Jacka Londona. Skutečného Bucka, který byl hozen do krutého světa, a naučil se rány přijímat i rozdávat. Tu filmovou CGI obludu, tu čtyřnohou Armádu spásy, toho ušlechtilého superpsa, si prosím strčte někam. Dvě hvězdy za to, že i přes všechny ty instagramové obrázky z toho občas ten Jack London probleskne. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $62,342,368Tržby Celosvetovo $107,604,626Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,297,878Tržby za predaj DVD v USA $4,815,628║ Obavy som mal hlavne s CGI psa/psou, či aj výzor filmu. No musel som si zvykať, že to ide v rodinnom nádychu, skoro uletenej zábave podobne ako u Dolittla. Postupne som si ale zvykol a skúsený režisér pre dané témy, čo to vykúzlil a podal v celku slušnú dobrodružnú jazdu, ktorú zdobilo aj herecké obsadenie. Nakoniec teda v celku fajn. /70%/ ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jack London je kráľ! Len škoda, že v tomto prípade je kráľom digitálne spotvoreného a obsahovo vykastrovaného kráľovstva. Osobne nerozumiem neustálej snahe novodobých producentov prispôsobovať literárnu klasiku (jednoduchým) potrebám popkornového diváka. Nezniesla by cieľová skupina smrť niekoľkých psích hrdinov? Ale kašlať na to, dnes mám dobrú náladu, dám tie štyri hviezdy z nočnej oblohy okolia severného polárneho kruhu... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale pak jsem se rozbulel a absolutní hodnocení bylo tedy jasné. Knihu jsem nečetl, žádnou předchozí verzi neviděl, ale příběh jsem samozřejmě znal. Přesto jsem po zhlédnutí tohoto filmu zůstal zasžen. Volání divočiny zasáhlo mé city i srdce a já vím, že se k němu budu vždy rád vracet. Přes to všechno, co se tam děje, je to příběh překrásný a dojemný. A nechybí ani napětí. Herci jsou skvělí, digitální zvířata naprosto senzační, hlavně mezi nimi o pořádné napětí fakt není nouze, a Buck si vás svými výrazy totálně omotá kolem prstu. Navíc je krásné i to prostředí (Aljaška je úchvatná) a doba zlaté horečky jakbysmet. Po traileru jsem si fakt myslel, že tohle bude kolosální průšvih (myšleno po stránce kvality filmu). Snad nikdy jsem se nemýlil víc. A ano, Buck vypadá v trailerech blbě, ale ve filmu ani náhodou. 100%. Jeden z nejkrásnějších filmů, které jsem měl tu čest vidět. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)
  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama