Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná dobrodružná podívaná. Volání divočiny je ten typ filmu, na který se může kouknout celá rodina a ve výsledku budou všichni spokojený. Má to krásné záběry, sympatické hrdiny, dobré tempo, a správnou atmosféru. Harrison Ford a Omar Sy odvádí velmi dobrou práci a jejich výkon se mě líbil. Jediný problém, který s filmem mám je ten, že je plný digitálních triků, které bijí dost do očí. Chtělo by to více reality, a méně jedniček a nul. Volání divočiny je hezký rodinný film, pro všechny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Divočina, Yukon, dobrodružstvo. To by mohla byť príjemná oddychovka, ale ten počítačový pes, to mi hrozne vadilo. Predsa len, živý pes je niečo úplne iné a nerozumiem tomuto rozhodnutiu. Všetko sa zbytočne umelkuje, z hraných filmov sa robia pomaly poloanimáky. Dobrá hudba a občasné úsmevné situácie vo mne tento pocit nevymazali. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že film s názvem Volání divočiny mi nabídne plně digitálního psa v hlavní roli, čímž ve své pochybné pokrokovosti zdaleka nekončí. To jsem si rovnou mohla pustit nějaký animák. S Jackem Londonem nemá tenhle snímek nic moc společného. Pokud budeme děti krmit podobnými digi pohádkami, tak v reálu ani nepoznají, jak se skutečná zvířata opravdu chovají. V krajní situaci pak na svou neznalost přirozeného chování a přírodních zákonitostí mohou pořádně doplatit. My dospěláci na rozdíl od nich totiž víme, že sebevětší hafan pouhým vyceněním tesáků medvěda k ústupu nepřiměje. Snad jen kvůli účasti sympaťáka Omara Sye a úsměvné scéně se zlatým šutrákem, který Buck upustil z tlamy zpátky do vody, když se Harrison Ford nedíval, zůstávám s hodnocením u třech hvězdiček. (50%) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o psoch, ale v tomto nebol ani jediný. Namiesto toho tu bol nejaký digitálny šašo, ktorý robil grimasy jak retardovaný a malo to byť akože vtipné. Nebolo. Úplne tým zabili to najpodstatnejšie, čo vie každý pes dokonale a to smutný psí pohľad. Celý film je strašne CGI, takže sa síce dočkáme množstva dobrodružných scén v divočine, ale keďže pôsobia umelo, tak postrádajú napätie. CGI pes mi bol tiež ukradnutý a Ford tu má prekvapivo málo priestoru. Namiesto neho tu majú dosť priestoru multi kulti černoch a nejaká ženská. Nedávny Togo ma tiež príliš nenadchol, ale vzťah pán - pes tam fungoval oveľa lepšie. 4/10. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná pro celou rodinu. Tatínka nejspíš otráví digitální všechno, než se dočká alespoň vtípků spojených se psím spřežením. Děti může bavit takřka veškeré blbnutí, ale ke konci už film rozjuchaný není, tak nejspíš usnou. Těšil jsem se podle fotky na Forda, kterého není moc, ale nakonec potěší. Navíc bych u takového filmu čekal větší míru stupidit a trapných fórků pro nejmenší. to se naštěstí nekoná, tak jde o slušnou digitální (bohužel) podívanou i pro dospělé. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama