Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Zjednodušení Londonově klasice neprospělo. Celé to má zachránit Harrison Ford, ale nemá prostor ani čas, protože jeho postava se na plátno dostane někde v půlce filmu. Jako by první a druhá část filmu k sobě ani nepatřily a vyprávěli odlišné příběhy. Přitom druhá polovina filmu měla potenciál to ještě zachránit. Technická stránka je to jediné, co vám zůstane po shlédnutí v hlavě, naprosto nevyužitý potenciál předlohy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že to, co předváděj psy v čele s hlavním psím hrdinou by nikdy z živýho psa nedostali.Ty pohybový eskapády,mimika, z který je znát, co má pes na srdci, všechno je na vysoký úrovni.A tak jedinou výtku mám k příběhu,protože ta první část s Omarem je o kus zajímavější, než ta druhá s Fordem.Jako celek dobrý na jedno podívání, víc nic.80%. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bodrý pes jménem Buck, jenž byl jakýmsi morálním kompasem pro své páníčky a členy smečky, přičemž se snažil najít své místo v přírodním řádu, které by mu nejvíc vyhovovalo. Volání divočiny upoutá diváka zejména pěknými přírodními lokacemi a účastí Harrisona Forda, kterému role Johna vážně seděla. Příběhově nemá film moc čím překvapit, a to i člověka, který nečetl předlohu (jako například já). Avšak nejvíce rušivým elementem byla animace zvířat, která místy působila až příliš uměle a nevěrohodně - člověk je přece jen po Pí a jeho život či Knize džunglí zvyklý na jistou míry kvality. Film uteče v kině jako divoká voda, zároveň se však po projekci rychle vypaří z podvědomí, protože nenabízí žádnou silnou a vyloženě zapamatovatelnou scénu, což je škoda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl trailer, dosť ma to sklamalo, konkrétne najviac asi digitálny pes...Mám rád dobrodružné filmy o prírode, navyše H. Ford po dlhšej dobe opäť na plátne, tak prečo nie. Už po úvodnej scéne som pochopil prečo to musel byť digitálny pes...Scény so živým psom by boli zabijákom pre nejedného režiséra, niektoré scény so živým psom asi nemožné. Po chvíli je to vlastne jedno, rýchlo som si na digitálneho Bucka zvykol a obľúbil. Príbeh perfektne funguje, až som sa čudoval, očakával som len nejaký slabý odvar dobrodružného filmu, ale nie je to celkom tak. Má to príbeh, má to spád, je to chytľavé i napínavé. K tomu krásna hudba a nádherná príroda všade naokolo. Klasický príbeh o priateľstve človeka a psa, ktorý dostal nový kabát a celkom mu to sekne. Treba zobrať do úvahy aj fakt, že je to určené hlavne menšiemu publiku alebo to berte ako rodinným film a sklamaný nebudete. 80%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale pak jsem se rozbulel a absolutní hodnocení bylo tedy jasné. Knihu jsem nečetl, žádnou předchozí verzi neviděl, ale příběh jsem samozřejmě znal. Přesto jsem po zhlédnutí tohoto filmu zůstal zasžen. Volání divočiny zasáhlo mé city i srdce a já vím, že se k němu budu vždy rád vracet. Přes to všechno, co se tam děje, je to příběh překrásný a dojemný. A nechybí ani napětí. Herci jsou skvělí, digitální zvířata naprosto senzační, hlavně mezi nimi o pořádné napětí fakt není nouze, a Buck si vás svými výrazy totálně omotá kolem prstu. Navíc je krásné i to prostředí (Aljaška je úchvatná) a doba zlaté horečky jakbysmet. Po traileru jsem si fakt myslel, že tohle bude kolosální průšvih (myšleno po stránce kvality filmu). Snad nikdy jsem se nemýlil víc. A ano, Buck vypadá v trailerech blbě, ale ve filmu ani náhodou. 100%. Jeden z nejkrásnějších filmů, které jsem měl tu čest vidět. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno