Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozvrstvilo sa nám to nakoniec do zaujímavého rozuzlenia. ústredná dvojica ukazuje svoju profesionalitu a hoci ja filmy s überdôchodcami veľmi nemusím, ten príbeh uniesol veľa a udržal pozornosť, keďže divák naozaj musí čakať, ako to celé dopadne. Možno komplikovaná zápletka nakoniec končí zvratom, ale pre niekoho neuspokojivým koncom. A celé to možno nepripadá až také vierohodné, ale ako fikcia celkom fajn. Problém je, že vlastne celý čas tušíte, kto koho nakoniec preští. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Člověk tuší, že to je asi všechno jinak, a protože zbývá jen jedna možnost, kdo by mohl být větší lhář, jde nějaká pointa do kelu. Navíc mi ten závěr, kdy se šlo s kartama na stůl, přišel fakt překombinovaný. Každopádně ale McKellen i Mirren za 1, s lepším scénářem to mohla být druhá "Nejvyšší nabídka". 6/10 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecky je to samozřejmě fajn a během sledování mi bylo jasné, že se to tady v komentářích bude jen hemžit kecy o "hereckém koncertu" (asi nejotravnější fráze označující kvalitní herecké výkony), ale jinak mi to moc zajímavé nepřišlo. Dějově je to velmi předvídatelné (ačkoli jsem o film nic předem nevěděl) - finální zvrat mi byl jasný dávno dopředu už po několika minutách, co film začal (už samotný titul filmu prozrazuje dost), a byla pouze otázka, jakou motivaci pro chování Betty si scenárista vymyslel - po této stránce mě to docela zklamalo, protože mi celá ta konstrukce přišla strašně nevěrohodná a kostrbatá. Měl jsem proto problém se naplno ponořit do děje, a jen jsem útrpně čekal, kdy přijde ten moment, který jsem celou dobu vyhlížel, a když k tomu konečně dojde, cítil jsem místo satisfakce spíš jen rozmrzení z toho, jak neinvenční to celé je. A když se dívám na to, jak slabé projekty má Bill Condon za sebou, tak už se ani nevidím tomu, že mě i tento tolik minul. Pokud jsem si z toho něco odnesl, tak to je myšlenka, že možná kdyby vznikalo víc filmů se starými herci (osobně bych to jen uvítal), tak by pak třeba nebyli všichni tak na větvi z těch "hereckých koncertů", protože ano, herci ve vyšším věku samozřejmě mají více zkušeností než nějaká 20 letá telata. Btw. tematicky trochu podobná Strachova Klec podle mě strčí Dokonalou lež s přehledem do kapsy. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Už trailer na Star wars v Kyjově mě zaujal, takže hned jak byla možnost, jsem to zhlédl. Mirren i McKellen = v pořádku. Ten pomalý rozjezd se mi líbil mnohem více než následující snaha nadžgat do 5 minut celý dějový twist. Člověk si nemůže dát žádné střípky dohromady, ikdyž samozřejmě ví, že k něčemu takovému směřuje, protože to tady už bylo xkrát. Solidní průměr. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem váhala, do jakého žánru bych ho zařadila. Tvářilo se to jako komedie, sem tam romantika. Ale objevily se i momenty dramatické, až tragického rázu. Proto jsem byla stále na rozpacích, co se z toho vyklube. Helen Mirren a Ian McKellen tvořili velice vyrovnanou dvojici, strašně hezky jim to spolu před kamerou klapalo. Oba léty ostřílení herečtí profesionálové, kterým uvěříte cokoliv. Neuvěřitelné, jak je Helen Mirren i v takovém věku stále vitální a krásná ženská. Kamera, kulisy, kostýmy, vše bylo poctivé a s citem zvolené. Scénář mě celou dobu sledování nechával na vážkách, kdo koho nakonec obelstí. A nutno uznat, že atmosféra se úžasně budovala, až dosáhla pořádně husté konzistence, že se Vám až tají dech. Od filmu jsem nečekala raději nic, jen dobré herecké výkony, ale nakonec mi Dokonalá lež dala mnohem víc. A především úžasný zážistek a překvapivé filmové uspokojení. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)

Reklama

Reklama