Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi sedla víc než série úvodní. V té se mi vyloženě líbil vlastně jen díl poslední a tak mě potěšilo, že v obdobném duchu jsem si dnes užila všechny nové díly. Ideální na letní volný den, když jsem sama doma. Meryl byla abnormálně odporná, vlastně ji snad nepamatuji hnusnější, ta svou rozbalila ve velkém stylu, ale Laura Dern byla na pálce nejvíc. Celkově to holky pojaly dobře, takže za mě spokojenost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle se navázalo na konec jedničky, (ne)oblíbené postavy jsou zpátky v plné parádě, a děj nepůsobí nuceně. Příběhově není nic vycucané z prstu, logika nedostává na frak. Pokud tedy nepočítám finální epizodu, kde se vyhrabávají kostlivci ze skříně asi stejně ležérně, jako když vám jinak kvalitní detektivka na jejím konci představí úhlavního vraha, kterým byl po celou dobu nevlastní bratr vyšetřujícího policisty, a jehož měli všichni za mrtvého - ale v šokujícím finále si poprvé za x hodin svých pět minut odehraje, a nerozlousknutelný případ je náhle vyřešen. Mno... což vážně nesnáším. Takže až na tenhle tvůrčí fail se naštěstí Sedmilhářky zase povedly, a jsou plné hořkosladkých psychologických (ne)pravd o lásce, vztazích, přátelství, manželství a rodičovství. To celé natočené tak drze, že je holt nelze nemilovat. Bude vás mrazit, budete se smát, budete fandit a nenávidět... a bude to zábava. Nepoznal bych rozdíl oproti minulé sezóně (viz. P.S.), takže za mě dobrý. P.S. Z bohužel neslavné HBO aférky o dvorní režisérce a dodatečně opětovně osloveném Valléem bude internet ještě dlouho živ. Může nás to mrzet, můžeme to nechápat, ale druhá řada teď prostě vypadá tak, jak vypadá. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii se připojila Meryl Streep, její postava posloužila jako zrcadlo minulých událostí a vrcholná soudnička potvrdila, že sledujeme klasickou práci Davida E. Kelleye. Kelley je skutečně na tom soudnictví závislý, pamatujete na Advokáty, Ally McBealovou nebo na Kauzy z Bostonu? Však Kelley udělal soudničku i z Wonder Woman v roce 2011... Ale nebylo to tak špatné. Napětí by se dalo krájet, sympatie k hlavním hrdinkám se ještě více upevnily. Jen si určitě nemyslím, že případná 3. série by přinesla cokoli nového. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky jsem se druhé řady bál. Evidentně naprosto zbytečně. Andrea Arnold s lehkostí dosahuje kvalit předchozí řady a dává ještě více prostoru nejtalentovanějším seriálovému obsazení za poslední dobu. Skvěle vystavěný dramatický rozjezd , kterému až tak neublížila absence šablony "kdo umřel" z minulé řady a hlavně skvělý rozvoj a dokreslení vedlejších postav - Bonnie a Renata. Herecky excelují fakt všichni, ale show pro mě opět ukradla Nicole Kidman spolu ze záporačkou Meryl. Více nenávidění hodnou postavu, aby člověk pohledal. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě bavila o něco víc než první. Příběhové linky byly zajímavé a celkem nevyzpytatelné předem narozdíl od hlavního tématu jedničky; konečně se odstranily stupidní rušivé vložky s ostatními obyvateli Monterey a sérii překvapivě obohatil skvostný záporák v podobě Meryl Streep, která si zahrála něco mimo svojí obvyklou škatulku a zahrála to trefně. I když mě stále unavuje pohled na nepřirozeně omlazovanou Kidmanovou (do čehož by teoreticky její postava možná investovala), většina hereček hraje dobře. Klasicky z celé party opět nejlepší super hysterka Renata (Laura Dernová), na jejíž další záchvat jsem se hodně těšil. Netuším, jaké další osudy by postavám přinesla třetí série a jestli to nebude trapas, ale určitě na ní budu zvědavý. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama