Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Sedlo, které si princ Jaromír (Pavel Trávníček) koupí od kupce u Diamantových skal, „zdědil“ i kovář Mikeš z pohádky O statečném kováři (1983) – je jím osedlán kůň na konci pohádky, kdy se Mikeš vydává plnit své královské povinnosti. (HowHighest)
  • Pád během chytání zbloudilého jehněte nebyl nahraný. Trávníček tehdy opravdu spadl a měl co dělat, aby nebohé zvíře nezranil. [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy si princové prohlíží obrazy princezen v sále, je pod jedním ze závojů vidět zakrytý obraz Infantky Margarity od Diega Velázqueze. (Braddy)
  • V Adršpašských skalách se natáčely poměrně náročné scény, kdy herec Pavel Trávníček v rámci své dvojrole princů Jaromíra a Jaroslava musel lézt po skalách. Všechny tyto své scény natočil bez zdravotní újmy hlavně díky horolezcům, kteří mu do skal připravili speciální úchyty. (Lynette)
  • Herec Pavel Trávníček se svěřil, že natáčení v exteriérech i interiérech bylo poměrně náročné. Například musel v lehkém kostýmu natáčet při mínus 20 stupních Clesia na Šumavě, nebo naopak ve filmových ateliérech, kde pro změnu bylo hrozné horko. (Lynette)
  • Pavel Trávníček si zažil jednu „horkou“ chvilku během natáčení jezdeckých scén v Adršpašských skalách. V jeden moment se mu totiž kůň doopravdy splašil, a tak Pavel Trávníček proti své vůli ujel na koňském hřbetě několik desítek kilometrů, než se jeho kůň zastavil. (Lynette)
  • Pohádka natáčena v parku v Průhonicích, v Adršpašských skalách a také na Křivoklátě. Když hledači pokladů odjíždějí na koních z diamantových skal, jedou konkrétně přes Střmenské podhradí v Adršpachu. (M.B)
  • Původně měla hrát hlavní roli černovláska Zora Jandová, nakonec však dostala jinou roli, také princezny. I ona musela nosit paruku (pro změnu blond). (Rodriguez)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama