Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Když Jaromír (Pavel Trávníček) najde jídlo ve skalách u táboráku, kůň mu odejde. Mezitím dává najíst psovi. Následně už má koně zase u sebe a běží za princeznou. (griph)
  • Ve scéně, kdy na prince Jaromíra (Pavel Trávníček) padají balvany, tak do jednoho spadlého kopne a ten velice lehce odskočí. (Blekota56)
  • Než princ Jaromír (Pavel Trávníček) zkamení, je vidět ve scéně, kde se přehrabuje v diamantech, že má na prstě prsten od svého otce. Tedy prsten má zkaměnět s ním. Ovšem když už je v Diamantových skalách i princ Jaroslav (Pavel Trávníček), tak ve scéně nad truhlou s diamanty mluví k témuž prstenu: „Splnil jsem druhý úkol, bratříčku!“ (Diamondsky)
  • V pohádce je uvedeno, že princ Jaroslav (Pavel Trávníček) cestoval do skal dlouhou dobu (jaro, zima atd). Když je zaklet skálami, vydává se na cestu princ Jaroslav (opět dle vyprávění cestoval dlouhou dobu přes roční období), nicméně jakmile přijede do skal, zatoulaná ovce a pohozený plášť od Jaromíra jsou na místech, jako by se to stalo včera. (nufanek)
  • Když přijede Pavel Trávníček coby princ Jaromír do skal, říká příncezna (Libuše Šafránková) zakletému prvnímu princi (Jiří Bartoška): „Tvůj první bratr, srdce moje...“ Následně když po zakletí prince Jaromíra přijede do skal princ Jaroslav, který se vydává za Jaromíra, tak princezna opět říká zakletému Bartoškovi: „Tvůj druhý bratr, srdce moje...“ Princezna ale nemohla vědět, že první princ měl dva bratry, když se tuto informaci dozvěděla až těsně před závodem na koních (Jaroslav se za Jaromíra celou dobu vydával). (nufanek)
  • Když král učí oba mladé prince střílet z luku, oba hošíci se rozjíždějí k terčům, přičemž luky mají pokaždé nasazené na těle (pyramidální nesmysl). Není možné, že by nějak během jízdy luky z těla snímali, hledali šíp a během jízdy si zbraně chystali k použití (museli by pustit otěže). Kromě toho je nesmysl, že by si oba mezi střeleckými pokusy luky opět nasazovali na tělo (znovu otěže)... Když pak jsou princové starší – Pavel Trávníček – najíždějí už na terč správně, s připraveným lukem v ruce... (pjotri)
  • Když Jaromír (Pavel Trávníček) prchá skrz skály, jsou v pozadí občas vidět zábradlí podél cest Adršpašských skal. (Dr. Hawkeye)
  • V momentě, kdy princ Jaromír (Pavel Trávníček) odloží ovci ve skalách, aby se vydal po stopě kamenů, je v levém dolním rohu vidět člen štábu, který patrně mládě ovce odchytával. (Dr. Hawkeye)
  • Ve scéně, kdy jede princ Jaromír (Pavel Trávníček) s princeznou Milenou (Libuše Šafránková) k ohradě s ovcemi, je v levé části obrazu vidět za stromem muž držící Jaromírova psa, kterého následně za princem nechá běžet. (Bejdule)
  • Když Jaromír poprvé uvidí princeznu ve skalách, začne ji pronásledovat na koni. V jednom záběru je vidět, jak mu spadnul plášť, v dalším ho má zpátky. Nakonec, když se dostane před hrad princezny, je opět bez pláště. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama