Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

Morb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem napjatej od pvní do poslední sekundy. Ty poslední 3 vteřiny mě dostaly na hranici extáze, kde jsem myslel, že prasknu. SIlných momentů je tam ale víc. Objevuje se tam hodně nových postav a popravdě ty vedlejší z prvního dílu se dostávají až na třetí kolej, což mě trochu mrzí. Třeba se k nim vrátí nějaký z dalších dílů. Popravdě už moc nevím, co nového by měly nové díly ještě přinést. Navíc, když budou ještě tři. Nicméně z prvních dvou jsem nadšenej. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle bývám poměrně kritická, i na nejlepším díle se dá najít nějaká chyba nebo něco malého k výtce. Jsou ovšem filmy (seriály), které jsou něčím tak výjimečné, že ani puntíčkář nemá slov a případné nedostatky převálcuje obsah viděného. Černobylská katastrofa a postoje lidí k ní a k jejím důsledkům je velice silné téma. Zpracování není 100%, ale vždy když chci něco konkrétního remcnout, dostaví se scéna, která mě dostane a já zapomínám na vše. Už z úcty k obětem nemám potřebu epizodu blíže rozebírat. Umělé ždímání emocí z diváka zde není, tohle dílo opravdu samo dýchá a žije. A přitom je zpracované "jenom" polodokumentární formou. Výsledný dojem? Myslím, že se to opravdu podařilo! ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Černobyl je silný seriál. Mám u této technologie pocit,že nám u ní chybí pokora a to většinou špatně dopadá. Tento seriál toto dokáže znázornit velice brutálně. Tolik lítosti, zmaru a beznaděje, co jsem u tohohle cítila. Mistrovské dílo. Rozhodně se dál nebudu dívat sama. Čím jsem starší, tím jsem na takovéto věci nějak přecitlivělejší :D ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo si uvědomí nevyhnutelné následky? A včas? Jadernou katastrofu sledujeme velmi podrobně a velmi intenzivně, jen se mění postavy, které s námi zrovna tráví čas: zaměstnanci elektrárny, její hlavouni, hasiči a lékaři, odborníci na jadernou problematiku, tvrdohlaví politici, kteří chtějí mnohé ututlat. Z jedné strany totiž nemilosrdně útočí radioaktivita, z té druhé silná sovětská moc (holt oni „umějí žít v hrůze, to je jejich životní prostředí“). O neobyvatelnosti Evropy samozřejmě pochybuju, jinak je to ale tvrdá realita s několika chybnými detaily nebo logickými berličkami. Přitažlivý formát hrané rekonstrukce reálných událostí lehce ruší mix angličtiny a ruštiny, s příchodem známých tváří (jaderná fyzička Emily Watson, sovětský místopředseda vlády Stellan Skarsgård) se objevuje i několik heroických promluv. Na druhou stranu i díky nim se krapet rozdmýchalo ono odosobněné vyprávění, které jsem cítil u prvního dílu. Jednoduše se víc dostáváme k postavám, které stojí na pevném scénáři. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)
  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)

Reklama

Reklama