Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (181)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi o (nejen) lidské etice... které je v otázkách logiky poněkud dementní. Závěr vytvoří z celého filmu de facto jeden obří protimluv. SPOILER - umělá inteligence vyhladila celé lidstvo a je pro ni prioritou, aby uměle vypěstovaní následníci byli lepší, čehož chce dosáhnout mj. tím, že první "neúspěšné" odchovance rovněž zabije. Následně svěří desítky tisíc embryí do nekontrolované péče jednoho děvčete, jež je "eticky korektní". To má být jistota, že všichni další narození budou rovněž "korektní"? Bude lidstvo na základě chyb jednotlivců opět vyhlazeno? Supermocná AI si neuvědomuje lidskou individualitu, jejíž důsledky jsou nepředvídatelné? Kolovrátek se zastaví, až dojdou embrya? (: ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že na ty dvě hodiny se ten děj vyvíjel celkem obstojně a opravdu na tu stopáž vystačil téměř bez zbytečných míst. Taky se musí nechat, že to má i nějakou atmosféru, technicky to taky vypadá dobře a líbil se mi i výběr hudby. Nějaký originální příběh se od toho čekat nedá, ale to by mi až tak nevadilo. Vadí mi spíš to, že je tu dost nelogičností a dost nevysvětlených věcí - SPOILERY Takže ze Země je pustina, půda zdevastované, stromy zničené, ale kukuřice roste? Proč, jak? A ta věž, co se tam v jedné scéně mihla, to bylo co, proč tam létaly ty drony? A když teda ta Matka byla ve skutečnosti jedno vědomí se všemi ostatními roboty, proč té dceři zakazovala chodit ven? Vždyť by se jí tam nic nestalo a ti roboti by ji nejspíš ochránili, kdyby náhodou. A ta žena, z jakého důvodu se dostala k tomu jejich (řekněme) domu? Jak vůbec mohla tak dlouho přežít? A kde se bralo všechno to jídlo, že tam holka přežila tolik let? To jedla celý život jenom kukuřici? A ten závěr samotný taky moc smysl nedává. KONEC SPOILERŮ Tohle všechno prostě ten film sráží dolů, včetně toho, že i tak to na mě zapůsobilo jako průměrná scifárna. Slabé 3* ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film je daleko chytřejší než se zdá a tvůrci si s ním, co se týče příběhu opravdu vyhráli na maximum. Najde se tu pár hodně povedených zvratů, mrazivá atmosféra určitě nechybí a jako Sci-Fi to u mě taky obstálo. Netflix tenhle rok opravdu kraluje a i když se nejedná o nějaký přelomový film, tak mě rozhodně potěšil.... jen by mě zajímalo kam zmizel ten pes. Lepší 3* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na toto jsem se těšila, jelikož děsivost stroji ovládaná Země - toho se nechci dožít, tak si to chci užít aspoň u obrazovky :) (Trošku ironie, jelikož v tu chvíli mě stroj taky vlastně ovládne). Hmmm..trošku podstapo, trošku sci-fi, trošku reality....Splnilo to moje očekávání...ale za mě až moc předvídatelné. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Kde nepomůže casting, pomůže Weta Digital a animatronika. Schématický mix Ulice Cloverfield 10 (2016), Nevědomí (2013), Moonu (2009) a videoherní Somy (2015) drží nad vodou hlavně výtvarná stránka. Nebýt designu humanoidních robotů a vizuální stylizace kulis, jednalo by se o další nevýrazný přírůstek v kategorií minimalistických dystopických a apokalyptických sci-fi filmů. Sympatický, leč nikterak objevný děj se točí kolem samonosného tématu interakce lidské rasy a umělé inteligence. Je to právě vizuální stránka (a rozhodnutí o míře využití praktických efektů), jež filmu propůjčuje určitý prvotní punc uvěřitelnosti. Šanci tak dostane i scénář, který ale film nikam dál neposune. Zůstane tak pár potemnělých koridorů, příjemná klaustrofobní atmosféra a ospalé čekání na závěrečnou pointu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama