Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Marze 

všechny recenze uživatele

Fyre music festival založili McFarland a rapper Ja Rule. Návštěvníků bylo slibováno, že jde o luxusní festival na Bahamských ostrovech s modelkama v bikinách a ty nejlepší umělci. Pak na místě zjistili jinou realitu. Dokument je hezky vystavěn a jeho skutečným tématem je společnost a to, že bohatí lidé jsou nenapravitelní. Je to absurdní plné bezskrupolózních debilů bez zábran. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neuvěříte, dokud to neuvidíte. Jen málo zbývalo, abych tento výborný dokument úplně vypustil ze svého radaru a byla by to taková škoda. Chvilku mi trvalo, než jsem se rozkoukal, jelikož jsem o tomto festivalu nikdy neslyšel a malinko se to táhlo...po půlhodině se to však neskutečně rozjelo a mě čekal jeden šok za druhým. Doporučuju zejména všem, kteří o Fyre nikdy neslyšeli, rozšíří to obzory; podobně jako Český sen...9/10 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Fyre jako jeden ze symbolů moderní doby a pobláznění milleniálů sociálními sítěmi. Je tu lehká snaha začlenit kauzu Fyre do kontextu dnešní doby a hodnotit dle ní tzv. generace. Bohužel tento pohled je podle mě zcela zcestný, jelikož vždy existovali a vždy existovat budou podvodníci, kteří budou využívat všechny možnostmi, které se jim nebízí. V dnešní době jsou to především média a neschopnost velké části populace filtrovat, co je pravda a co ne. Billy McFarland je pouze podvodník, který zneužil jeho možností a neschopností jiných, ale musím uznat, že podvedení všech těch umělých influencerů a blogerů bylo vtipné sledovat. Jak se hroutí někde na pláži na Bahamách. Velmi zajímavé a zábavné, ale bohužel bez přesahu, který by to chtělo mít. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dokument o neobyčejné party na ostrově Pabla „narkobarona“ Escobara, která se zvrtla ještě před tím, než vůbec začala. Osobně jsem ve svém životě absolvoval pouze jeden festival s přespáním a musím říci, že močení na stan ze strany opilích účastníků festivalu bylo příjemnější, než se trmácet na Bahamy a nedostat postel a kus žvance. Já měl alespoň stan. Z části nepromokavý. 82 % ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo jo, je na tom něco skoro až děsivého.. Celá Fyre kauza mě na soc.sítích naprosto minula (a to i přesto, že jakýs takýs přehled mám) takže mě dost nahlodávala myšlenka jestli celý ten film není zdařilá mystifikace.. Ale prej to fakt proběhlo, takže dejme tomu... Přeškrobený, předražený a přeleštěný fesťák plný šitoidní hudby mi je naprosto u prdele, takže jsem se jen královsky bavil nad bezbřehou arogancí přístupu "všechno bude fajn, máme přece skoro bezednou studnu peněz" která zcela "neočekávaně" narazila na realitu. Na druhou stranu, moc bych se nesmál miléniálům, že si koupili lístky na tenhle průser, protože zásadní potíže třdění fejků od faktů v dnešním informačním světě nemá zdaleka jen generace Y. To, že takový zájem vzbudila akce po všech stránkách povrchni a vyprázdněná, je samozřejmě už věc jiná.. ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama