Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Z hlediska informačního a objektivního nejde brát tenhle dokument moc vážně, jelikož za ním produkčně stojí i FuckJerry, kteří moc dobře věděli do čeho jdou a tímpádem mají pracky více než špinavé. Ale co se týče kvalit a jak je tento dokument natočen, tak se rozhodně nudit nebudete ... ale pokud chcete více (objektivních) informací, sáhněte raději po Fyre Fraud od Hulu. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi vizionářstvím a podvodem je někdy zatraceně tenká. Amerika je zemí nebývalých možností, a to platí i pro možnosti podvádění. Fyre začal jako cool a hodně ambiciózní myšlenka, ale postupně se proměnil ve fiasko, kterou část světa sledovala s otevřenou pusou. Kdyby za tím člověk necítil lidské neštěstí, možná by se i smál (protože slíbit někomu luxusní bejvák, a pak ho narvat do nouzového stanu – to chce vážně odvahu a značnou dávku cynismu). Dokument zvládá ten nečekaný kolotoč podfuků, náhod a postav prodat až nečekaně přehledně a přitápí pod kotlem do poslední minuty, takže FYRE nikdy nevyhasne. Naopak. Až zřetelně dokáže poodhalit, jak se dá alespoň na chvilku žít Americký sen. A že ne vždycky to musí být úplně košer. ()

Reklama

HellFire

všechny recenze uživatele

Dnes již známý, i když ne tak profláknutý fail. Tahle luxusní – ačkoliv podezřele levná – několikadenní párty na rajském ostrově, kam se měli sjet všichni sexy mladí lidé a pařit (pářit se) do zblbnutí, to schytala ve velkém. Co začalo v dobré víře, skončilo v hluboké díře. Zajímavé je, že samotný festival byl jen snahou o propagaci aplikace Fyre určené pro hudební talenty. Bohužel ho organizoval rádoby podnikatel, který si ukousl příliš velké sousto. Sen se tedy brzo proměnil v noční můru. Rozhodně je to krásná ukázka šílenosti moderní kultury a ovlivnitelnosti lidí prostřednictvím reklamy. Zaplatit celebritě 250 tisíc dolarů, aby poslala jeden příspěvek na sociálních médiích? Kde to žijeme? V zábavnější a kratší formě doporučuji zhlédnout na Youtube – https://youtu.be/UBPg5ftCMv8. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dokument o neobyčejné party na ostrově Pabla „narkobarona“ Escobara, která se zvrtla ještě před tím, než vůbec začala. Osobně jsem ve svém životě absolvoval pouze jeden festival s přespáním a musím říci, že močení na stan ze strany opilích účastníků festivalu bylo příjemnější, než se trmácet na Bahamy a nedostat postel a kus žvance. Já měl alespoň stan. Z části nepromokavý. 82 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neuvěříte, dokud to neuvidíte. Jen málo zbývalo, abych tento výborný dokument úplně vypustil ze svého radaru a byla by to taková škoda. Chvilku mi trvalo, než jsem se rozkoukal, jelikož jsem o tomto festivalu nikdy neslyšel a malinko se to táhlo...po půlhodině se to však neskutečně rozjelo a mě čekal jeden šok za druhým. Doporučuju zejména všem, kteří o Fyre nikdy neslyšeli, rozšíří to obzory; podobně jako Český sen...9/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama