Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najväčší večierok, čo nikdy nebol, je naša deaflympiáda z roku 2011. Haha, to by mal spracovať Netflix. Doteraz sa na tom bavím. Magor si zmyslel, že usporiada festival na ostrove, ktorý vraj kúpil, pritom ho nekúpil, a nakoniec to ani nemalo byť na ostrove, ale na polostrove, ktorý na počítači upravili ako ostrov. Účastníci mali za ťažké prachy bývať vo vilách, ktoré tam neboli, nebola tam ani elektrina, ani hajzle pre tisíc ľudí, ktorí si kúpili lístky. Takže postavili stany, ktoré zostali po nejakom hurikáne, hudobné skupiny odmietli účasť, namiesto kulinárskych špecialít dostali chlieb s plátkovým syrom a paradajku, a mali šťastie, že vôbec vodu. Tak to dopadne, keď človek vo veľkom štýle robí veci, o ktorých nemá ani páru. Agentúry usporiadavajúce koncerty a festivaly sú totiž úplne iný druh podnikania ako tie blbiny, ktorým sa predtým venoval. Veľké oči + veľké ego = veľké dlhy. Dokument bol dosť chaotický, rovnako ako ten "festival". ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Billy McFarland má teda žaludek. Dokonalé přesvědčení sebe sama o dokonalém Billym na dokonalé párty. Jednou se zase objeví a řekne, že to bylo všechno jen big experiment..média a veřejnost mu to opět sežerou a on obere další hromadu lidí o čas a peníze. Lidi nebuďte blbý a nevěřte všemu, co se píše na internetu. 70% ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi vizionářstvím a podvodem je někdy zatraceně tenká. Amerika je zemí nebývalých možností, a to platí i pro možnosti podvádění. Fyre začal jako cool a hodně ambiciózní myšlenka, ale postupně se proměnil ve fiasko, kterou část světa sledovala s otevřenou pusou. Kdyby za tím člověk necítil lidské neštěstí, možná by se i smál (protože slíbit někomu luxusní bejvák, a pak ho narvat do nouzového stanu – to chce vážně odvahu a značnou dávku cynismu). Dokument zvládá ten nečekaný kolotoč podfuků, náhod a postav prodat až nečekaně přehledně a přitápí pod kotlem do poslední minuty, takže FYRE nikdy nevyhasne. Naopak. Až zřetelně dokáže poodhalit, jak se dá alespoň na chvilku žít Americký sen. A že ne vždycky to musí být úplně košer. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Šmejdi po americku. Kromě obsahu, kdy jen kroutíte hlavou nad tím, že týpek viditelně podvádí a ještě si to celý natáčí (díky čemuž to máme z první ruky), je taky bezvadně vidět, jak tupá masa zombies skáče podle toho, jak nějaká random slepice (pardon, influencerka) něco plácne na instáč. To už jsme fakt tak zdegenerovali? Právě tenhle přesah se mi líbil, že to nebylo čistě o uspořádání festivalu, jakej svět neviděl. A neviděl :-) Super dokument. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Český sen, když můžete mít ten americký. Dokument ukazující všechno, co je špatně se samozvanými marketingovými guru typu českého MajkJePan, kteří sice přijdou se zajímavou vizí a shrábnou cash, ale v momentě, kdy je potřeba se ponořit do tvrdé rutinní práce a realizace, velmi rychle dají ruce pryč. Holt každý není Jobs nebo Musk a už vůbec ne každý si uvědomuje, kolik dřiny a potu jejich "vizionářství" stojí. Jelikož se profesionálně v marketingu pohybuji, bohužel vidím, kolik potenciálních McFarlandů se v branži vyskytuje a jak ostražitý člověk musí být, aby se nenechal zvábit iluzorním světem kdejakého pomatence, který vás po nezdaru nechá s ledovým klidem utopit v žumpě.. Objektivnější obraz poskytuje Fyre Fraud, nicméně tento dokument obsahuje interní záběry z průběhu příprav festivalu. Předpokládám proto, že FuckJerry jakožto agentura pro soc. sítě festivalu (tedy spoluviník) je také producentem tohoto dokumentu a na videomateriál vlastní práva.. ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama