Reklama

Reklama

Srdcová královna

  • Dánsko Dronningen (více)
Trailer 2

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Být padesátiletou ženou, tak ho fakt ve filmu nevykouřím svému nevlastnímu synovi! Nicméně naše hlavní hrdinka (úspěšná advokátka a MCBP v jednom) se ničeho neštítí a klovne manželovi syna, aby ho následně vystrnadila ze svého hnízda a ponechala jeho ostatky hnít v nedalekém lese. Definitivně se nejedná o film pro každého, nicméně mé srdce z toho hnusu plesá. 78 % Celosvětový příjem k 4. 3. 2020: $415,969 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Film dost překvapivý pár věcmi. Vlastně přímo dvěma. Neuvěřitelně nečekanou expresí, kdy najednou je péro venku a huba na něm. Stejně jako kozy venku a klobina v mušli. To už ani moc vidět není, ale to je vedlejší. Ta druhá věc je dosti zajímavé a nečekané rozzuzlení, které se dá čekat, ale asi ne každý by byl připraven. Občas musíte jít cestou, která je nečekaná a možná kontroverzní a dostanete o něco originálnější dílo. To je asi i tento případ. Film je na mě dosti pomalý. Až moc se snaží ukázat jaké jsou vlastně postavy, co dělají a jaké jsou. Asi v pohodě obecně, za mě dlouhé jak finská zima. Poté už to naopak jde docela svižně dolů. A je co by se dělo. Jde to rychle. Jenže i přes ty překvapení mám občas menší pochybnosti jakým způsobem na mě film dělá dojem. Obecně jde asi o dobrý film. Objektivně. Za mě velice zajímavé, ale něco na, co asi dosti efektivně časem zapomenu. A nebo taky ne. To ukáže čas. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu si režisér chcel zrejme uspokojiť svoje granny chúťky a tendencie k incestu. A k tomu chcel stiahnuť podobne ladených úchylákov. Ale našťastie tu bol priestor aj pre skutočnú zápletku a koniec ako z tradičnej škandinávskej drámy. Nie krimi ale čistej nefalšovanej drámy. A tiež ukážka, že ženy dokážu mužmi sakra účinne manipulovať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Presvedčivejšiu postavu ako Anna som už veru dlho nezažil. Vlastnú vinu dokázať obrátiť vo svoj prospech, to je priam majstrovské umenie manipulácie. Mohli by sa od nej učiť aj tí najväčší manipulátori, lebo takto vykonštruovať krivdu z krivého obvinenia, to sa len tak nevidí. Trine Dyrholm bola v tejto úlohe výborná! Avšak, aby som len nechválil, prvé fázy filmu boli na môj vkus trochu mdlé a bez dynamiky. Potom sa to postupne rozbehlo a záver už bol maximálne vypätý a fascinujúci. Gradácia na severský spôsob určite nesklamala. Skôr ma mrzí ten nenápadný začiatok. A musím uznať, že tie necenzúrované intímne scény to poriadne okorenili. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Spokojená rodinka složená z právničky Anny,lékaře Petera a jejich dvou dcer obdrží trhlinu velkou jako kdysi Titanic od ledovce brzy po té co si Peter nakvartýruje do své moderní vily problémového synáčka Gustava.Postupné sbližování neukojitelné Anny a jejího nevlastního syna dává tušit,že dojde k sexuální explozi.Chtěl bych věřit,že jsou takové případy ojedinělé a možné převážně ve filmu,ale jednou jsem slyšel pořad v rádiu něco jako TEST VĚRNOSTI kdy jedné ženě volali z rádia a ona se do éteru pochlubila svým milostným vztahem k nevlastnímu synovi,ale k její smůle u telefonu seděl na druhém konci její manžel který chtěl otestovat její věrnost,který také všechno slyšel a když ho přepojili do rádia tak ženě v tom afektu vzkázal,že si může přijet pro svoje věci které bude mít v kufrech za dveřmi,prostě přirozená a pochopitelná reakce.Anna si párkrát s Gustavem v posteli zašpásuje a pak se rozhodne radši vztah ukončit a brát to jako uzavřenou věc a ještě víc je o konci přesvědčená po tom co její manžel Peter odjede s Gustavem na chatu a ten mu celý svůj milostný poměr vyžvaní.Peter se sice Anny na to po příjezdu zeptá,ale ta všechno popře a ještě víc se cítí ukřivděná.Petera jsem docela litoval,protože on podvědomě cítil,že mu Gustav řekl pravdu,ale nechtěl si to připustit.Gustav se nakonec z vily odstěhuje,protože cítí,že citovou válku prohrál,ale několikrát Annu navštíví i když ona už nechce o své milostné avantýře ani slyšet.Peter je nakonec policií povolán do Stockholmu s tím,že se našlo zmrzlé Gustavovo tělo v lese a Anna tak vyvázla ze svého milostného karambolu bez trestu a osud to tak bez cizí pomoci vyřešil za ní. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama