Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není obvyklé, aby seriál, který volně navazuje na jiný (v tomto případě na ST:NG) byl stejně, ne-li ještě více dobrý. Zamrzí jen zbrklý happy-end. Přece jen po 170 dílech bych čekal něco promyšlenějšího. Ale asi to autoři potřebovali rychle ukončit. Jinak cestování neprobádaným vesmírem bylo něco, co jsem si skutečně užil. ()

sl4necek 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit seriál s tak proměnlivou kvalitou jednotilvých sérií. Dobrý začátek, útlum, rozjezd, útlum. Nejlepší epizody se točí kolem Borgů, Q a druhu 8742. Sedmá z devíti seriál oživila, její borgská logika v seriálu fungovala výborně a vhodně doplňovala Tuvoka. Rád bych si postěžoval na některé nepříliš sympatické postavy, např. Neelixe, Chakotaye a Sesku. Ti první dva byli neskutečně hloupí a naivní, Seska zas byla protivná, připomínala mi sestru. Ostatní postavy byly celkem v pohodě, kapitánka Janeway si u mě šplhla v posledním dvojdíle. Mezi další neduhy patří nelogičnost některých epizod a chování hlavních hrdinů. Sedmá série je velice nudná, jen opakuje nápady ze starších epizod. ()

Reklama

Simgal 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z trojice mých nejoblíbenějších Star Trek seriálů. Voyager je přesně takový, jak by mělo správné sci-fi vypadat. Jediná loď odtržená od jakékoliv pomoci v nepřátelském území jen s nepatrnou nadějí na návrat domů. Navíc jsou zde asi nejlepší postavy (snad kromě Neilixe) v čele s dokonalým Doktorem. Postupem času se u rozpolcené posádky poskládané jak ze členů Federace, tak ze členů Maquis vytvoří až rodinné pouto. Objevuje se stále něco nového a jen vyjímečně se setkáme se členy již známých civilizací. Navíc od chvíle, kdy se na scéně objeví Borgové, se prožitek ještě zvětší. Z hlediska atmosféry, humoru ,akce a napětí se pro mě jedná o zatím nepřekonanou "sci-fi road trip" vůbec. BSG nebo SGU jsou Voyagerovi podobné, ale něco jim chybí. Ať je to vážnost u BSG nebo přílišné snažení o realičnost v SGU (co má sci-fi společné s realitou?). ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Another chapter of Star Trek. Těžko soudit po TNG, který je v podstatě a dodnes zůstává nepřekonatelný. VOY je sám o sobě velmi dobrý a kvalitní seriál, ale už to nemělo takovou monumentalitu jako posádka Nové generace. Seriál sám o sobě výbornej, ale jak říkám, jsem zaslepenej TNG a těžko srovnávat. VOY je dobrý počin, sem tam má sice drobnosti, které mi vadí, ale pro fanoušky Star Treku nutnost. Jupííííííí ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohými odmítnutý, přesto výtečný seriál. Po statickém pobytu na stanici Deep Space Nine konečně pořádná kosmická "road-movie". Postavit posádku Federace do situace, kdy je vzdálena desítky let cesty od svého domova, a tak musí konfrontovat lety prověřená pravidla vesmírné flotily s těžkou realitou, byl výtečný a svěží. Výborné herecké výkony, výborně napsané postavy a mnoho skvělých epizod. Postupem času bohužel i rutina a příliš vycpávkových dílů. I tak je Voyager právoplatným nástupcem Enterprise a kapitán(ka) Janewayová nedělá Kirkovi ani Picardovi ostudu. Holt, emancipace, milí konzervativní trekkies! ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • V čase 4:11, kdy je Voyager v Delta kvadrantu, tak nemohou vidět hvězdy Vega a Rigel v astrometrice. (Lajlos)
  • Postava Toma Parise byla vymyšlená na poslední chvíli. Původně mělo jít o kadeta hvězdné akademie, Nicholase Locarna (měl ho hrát také Robert Duncan McNeill), který byl vyhozen z akademie v epizodě Základní povinnost (1992) seriálu Star Trek: Nová Generace a kterého měla kapitánka Janewayová zachránit před vězením s tím, aby stíhal lodě Maquistů. Jenže producenti by bývali za každé objevení Locarna ve Voyageru museli platit scénáristům Ronaldu D. Moorovi a Narenu Shankarovi, kteří napsali epizodu Základní povinnost. Proto raději producenti Voyageru vymysleli postavu Toma Parise, který má velmi podobný životní příběh jako Locarno (oba byli vyloučeni z akademie za zavinění smrti důstojníka). (Galadriel)
  • Jeri Ryan několikrát odmítla roli Sedmé z Devíti, přemluvila jí až výkonná producentka Jeri Taylor, která na ní opakovaně naléhala. (Galadriel)

Reklama

Reklama