Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Elfa těžko hodnotit... nemám moc rád Willa Ferrella a vyloženě trpím u komedií typu fish out of water dohnaných do absurdna... je hezký, že se neplácá v obvyklých žánrových klišé, ale na druhou stranu kvůli tomu všechen vývoj charakterů důležitých postav probíhá strašně překotně... docela jsem se bavil na začátku a skoro jsem se dojal na konci, ale tu hodinu mezi tím jsem protrpěl i přes těch několik dobrých fórků... Nakonec dávám hvězdičkové hodnocení nižší, ale pokud vás filmy tohohle typu baví, nesáhnete s Elfem vedle. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Vcelku neškodná rodinná komedie, která sice ani zdaleka neoslňuje, ale vzhledem k tomu, že se bere s nadhledem, trvá jen 85 minut, provází ji slušná hudba J.Debneyho, a může se opřít o velmi dobré herce - výsledné tři hvězdičky si (i přes mučení českého človíčka "Santovským" elementem) přece jen zaslouží. P.S. : to digitální sobí spřežení vypadalo skutečně působivě :-) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ferrellova typická postavička nedospělého, ale upřímného dobračiska se srdcem na dlani nepřekvapivě dobře pasuje do vánočního dobrodružství dětinského "elfa", v divočině New Yorku hledajícího a napravujícího svého otce. Jen pár obhroublými scénkami koření milý (infantilní) humor a v pohádkové stylizaci se jí daří povznést ducha Vánoc do vyšších otáček (tryskového pohonu Santových sání). 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější scénkou filmu byla ta s Peterem Dinklagem. Zbytek byla vata, nastavovaná omáčkou. Humoru pomálu a když už, tak vesměs primitivní (ale tak moc, že se ani děti skoro nesmály). Will Ferrell šaškuje přes míru, Zooey Deschanel háže sice roztomilé kukuče, ale na tom její vánoční herectví začíná i končí... A když nad tím tak přemýšlím, já vlastně ty rodinně-rádobyzábavné santaclausárny tak nějak globálně (až na čestné výjimky) nemusím. Zkrátka "čtyři z pěti českých Ježíšků by Santa Clause zakázali". A basta. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vtipné, roztomile infantilní a díky ultra-sympatickému Willu Ferrellovi ve žlutých kamaších a zelené čepičce také neskutečně miloučké. Film jsem objevila teprve před pár lety a už teď je z něho (stejně jako z filmů "Sám doma", "Sám doma 2: Ztracen v New Yorku", "Grinch", "Polární expres" a "Rolničky kam se podíváš") vánoční nutnost.:-) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama