Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Výborne obsadená, výborne natočená a výborne napísaná romantická komédia, ktorá vás, teda ak nie ste zarytý cynik, očarí svojim nezameniteľným šarmom a noblesou. Otázky lásky sa tu preplietajú s otázkami viery tak nenásilne, že by ste scenáristovi najradšej ruky vybozkávali. Samozrejme, obrovskú zásluhu na tom má aj Edward Norton - ten len potvrdzuje povesť jedného z najvšestrannejších filmových tvorcov súčastnosti a ja verím, že od neho ešte môžeme čakať veľké veci. Či už pred kamerou alebo v jej závese. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Norton to ve své režijní prvotině zkusil podle allenovského vzorce bůh, láska a New York. Rain Mana sice imituje věrohodně, v roli zamilovaného kněze však působí poněkud toporně, neřkuli neživotně. Tradiční zápletka s netradičním milostným trojúhelníkem má nezpochybnitelný „dramedy“ potenciál, jenže jí chybí lehkost, nadhled a lepší dialogy. Formanovo cameo je prima a co nezachrání spolehlivá Stillerova komika, vytáhnou nad průměr půvaby atraktivní plavovlásky Jenny Elfman. Dvě hodiny jsou ale moc a schematický závěr je jak o číslo menší jarmulka/kolárek - nesedí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jenna Elfman je ozaj pekná, pripomína mi moju súčasnú spolužiačku z vysokej školy. Taktiež tento film mal zaujímavý námet, hudba pohodová a aj záver skvelý, no počúvať postavu, ktorú hral Norton, ako hovorí meno Božie nadarmo, vyzýva, aby ľudia prešli cez červenú, to už nebolo ono. Ani vtipné to niekedy nebolo, ono to je len prostý pohodový film, na ktorý po čase možno zabudnete. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další naprosto průměrná a ničím nevyčnívající inteligentní romantická komedie, která se může pochlubit plejádou hvězdných jmen (nejvíce překvapí Miloš Forman) a solidně vystavěným scénářem. Stiller potěší, neboť poprvé ze sebe nedělá debila, nýbrž solidního New Yorského rabína playboye a rozhodně ujde. Norton je pro změnu přesně tak jak ho nemám rád - "ťutínkovský" ňouma. Snaha o vymanění se ze škatulky průměrnosti tu je, bohužel však neúspěšná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Brian (Edward Norton) baví s Annou (Jenna Elfman), obleje si hlavu vodou, aby sa schladil, ostanú mu mokré vlasy. V ďalšej scéne točenej z iného uhla už ma vlasy suché. (F2003F)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama