Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Velmi inteligentní a příjemná podívaná... Ústřední trio je nesmírně sympatické a funguje mezi nimi opravdová "chemie" a tak není divu, že vznikla jedna z nejlepších romantických komedií, které jsem viděl... Navíc scénář je perfektně, dalo by se říci lehkou rukou, napsaný a (pro mě překvapivě) režie Edwarda Nortona naprosto vynikající - je vidět, že se od velkých jmen leccos naučil. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Norton to ve své režijní prvotině zkusil podle allenovského vzorce bůh, láska a New York. Rain Mana sice imituje věrohodně, v roli zamilovaného kněze však působí poněkud toporně, neřkuli neživotně. Tradiční zápletka s netradičním milostným trojúhelníkem má nezpochybnitelný „dramedy“ potenciál, jenže jí chybí lehkost, nadhled a lepší dialogy. Formanovo cameo je prima a co nezachrání spolehlivá Stillerova komika, vytáhnou nad průměr půvaby atraktivní plavovlásky Jenny Elfman. Dvě hodiny jsou ale moc a schematický závěr je jak o číslo menší jarmulka/kolárek - nesedí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidna romanticka komedia s netradicnym trojuholnikom v ktorej ale viac citim chirurgicku vykalkulovanost a trefne narazky do krestanskeho/zidovskeho prostredia namiesto skutocne fungujucej romantiky, ktora prilis emocie nevyvola. Norton to ako reziser natocil viac rozumom ako srdcom. Celkovo mi ustredny trojuholnik prilis nesadol a mimo komickych scen mi bolo viacmenej jedno z ktorym z nich ona skonci. Prijemnym bonbonikom je obsadenie hereckych veteranov do vedlajsich uloh v ktorych dokazuju, ze stale maju, co ponuknut. Takze vysledok nie je zly, ale moja srdcovka tento film nie je. 7/10. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

(dokoukáno do poloviny - dokončím) Nudné, ale ne tak, aby to ze mě udělalo homosexuála. ____ POZNAMKY ____ Knězi se svěřují lidé podobně jako barmanovi. Smutný Kněz (K) se zpovídá barmanovi. Hmm, pěkné. ____ K začne vyprávět svůj příběh. Neřekne proč je "na prášky". Takže. Vzala si Blondýna (B) Rabína (R) či někoho jiného? Má si vzít kněze - pak by smutek mohlo vysvětlovat jeho možné loučení s jeho řádem, kterému pomohl? Smrt je bonus, nešťastná ještě víc. Nezemřela při úniku s, třeba, Rabínem před, třeba, bandou vdavkuchtivých židovek z, třeba, Knězova chrámu (kde je Kněz potají oddal)? ... ____ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná a pohodová komedie s celkem sympatickými herci. Dalo by se to shrnout takhle. Bohužel na druhé straně taky něco, na co jsme zvyklí a čím nás Amerika bohatě zásobuje, takže nic převratného a světoborného. Ten příběh, no ten mi na tom všem připadá nejpitomější. Tohle už je na romantickou komedii trochu moc. Takže celkově - pohodovka, nemusíte to vidět znovu, ale zase se ani moc nenudíte. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)
  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama