Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seznamte se se Smithovými: dvěma osamělými lidmi, Johnem a Jane, kteří se vzdali svých životů i identity, jen aby je nadřízení dali dohromady, i když se vůbec neznají. Odteď ale musí fungovat jako pár – jak ve špionáži, tak i v manželství. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (45)

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborná vztahová konverzační dramedie, která se záměrně vzdaluje od pojetí akčního špionážního seriálu (které je zde jen exotickým ozvláštněním) vstříc k charakterové studii. Zatímco nedávná Citadela šla cestou full-on hloupé žánrové zábavy, Mr. and Mrs. Smith na to jdou inteligentním způsobem eventové televize, epizodní strukturou vyprávění (každá výpravou nápaditá mise prozradí něco nového o vztahu ústřední dvojice) a vlastně se svým filmovým pojetím blíží nejvíce progresivním nekonvenčním půlhodinovým formátům jako Barry nebo Atlanta (Hiro Murai na režijní/producentské stoličce je více než znát) než klasické středněproudové Prime/Netflix produkci. Skvělá ústřední dvojice. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Do včerejšího dne jsem ani nevěděl, že se na novém pojetí Mr. & Mrs. Smith pracovalo, o to s větší chutí jsem se ještě po doporučení Martina Šrajera do seriálu pustil a s nadšením jsem ho dal na jeden zátah. Tento reboot z produkce Amazonu minimálně mně dal to, co jsem na filmu z roku 2005 miloval, kombinace špionážní akce a velmi křehkých vztahů v černohumorném kabátu se tu daří balancovat tak, jak řada filmů s podobným uchopením z posledních let tolik i přes snahu nezvládala. Možnosti vyprávění na pokračování to však ještě zesílily, jednotlivé mise jsou rozmanité a hravě napádité i přesto s jakou schematičností vlastně pracují, nikdy se však neopakují a neklesají na zábavnosti, jelikož vždy obsahují nějaký ozvláštňující prvek, díky němuž se zručně vyhnou unylé monotematičnosti. Funkčnost zmíněných atributů je ještě působivější, když si divák uvědomí, že jsou samy o sobě pouze ozvlaštněním dobře napsaného vztahového dramatu, který s každou epizodou své komediální zabarvení a důležitost náplně misí tlačí do pozadí, aby uvolnily místo emocím spojeným se vztahem ústřední dvojice, který současně dopomáhají rozvíjet. Představitelé manželů Smithových byli vybráni velmi dobře, chemie mezi Erskin a Gloverem tu je stejně hmatatelná jako u Pitta s Jolie, ne-li výrazněji a znatelně důvěryhodněji, protože se tvůrci pro jejich dobro zříkavají přestřelené béčkové epičnosti a prvoplánové erotické žhavosti o dvě dekády staršího filmu a drží svého Johna s Jane více při zemi, ať se tu bavíme o jejich schopnostech špionů/akčních hrdinů nebo vzájemné vztahové dynamice. Pokud jste si někdy kladli otázku, jak by vypadaly Scény z manželského života, kdyby hlavní pár netvořili ukecaní intelektuálové a emoční analfabeti, ale dva profesionální zabijáci, s tím, aby to nebylo debilní, ale plně funkční, tak přesně jako tento seriál. Mr. & Mrs. Smith je velmi příjemným a hodně povedeným překvapením, které už teď s čistým svědomím řadím mezi seriálové vrcholy tohoto roku, už jenom proto, s jakou suverénností autoři dokázali navázat a ještě povýšit dnes již legendární béčkovou blbinku z úsvitu milénia.  P.S. Otevřeně pohrdám všemi, kteří obsazení asiatky a černocha do hlavních rolí považují za plnění kvót a woke agitku, kvůli čemuž jako akt revolty dávají nízké hodnocení, běžte se svým rasismem do prdele, kam všichni bez výjimky patříte. (Pardon my French). ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// „I think they might be ready to sell.“ No ty kráso. Jak jsem si z počátku nemohl zvyknout na ten novej chladnější a hyperrealistický styl, někdy od čtvrtého dílu do sebe ten koncept celý konečně zapadne a je to strašně dobrý. Ať už jako špiónský drama s nadhledem (Vaughn by se mohl leccos přiučit), nebo vztahová studie (díl s terapií fantasticky napsanej). V obou případech to skvěle odsýpá, je to krásně nápaditý, má to vynikající soundtrack, těží to z lokací a v posledních třech dílech už je to i neskutečně emocionální, což samozřejmě ve finále ještě vygraduje. Spíš než k filmu s Pittem a Jolie bych to přirovnal k loňskýmu Beef. Tak snad Amazon odklepne druhou sérii, tohle se povedlo víc, než bych kdy čekal. 9/10 ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Tak trochu anti-teza blokbustriku z roku 2005. Zatial co akcna verzia brala vztah pana a pani Smithovych ako zamienku pre retazenie akcnych sekvencii, tuna spionazny thriller ramcuje portret jednej vztahovej dynamiky. Na tomto priklade sa krasne demonstruje sila adaptacie, ktora na jednej strane ma zmysel a variuje prepaleny pribeh, no na druhej strane miestne hodnotenie jasne demonstruje nenaplnene ocakavania. Inymi slovami, ak Vam film z roku 2005 prisiel plytky, hlupy a bezduchy, nemozem doporucit viac! PS: akcia tuna fakt nestoji za vela a taktiez ma obcas zaskocila drobna kontinualna nezrovnalost typu scena s turniketovymi dvermi. Ale dost hnidopichstva, pretoze inak.. aww! <3 ()

kenkaku

všechny recenze uživatele

Už jen ten trapný woke tabulkový casting mě uráží… a komentáře typu “svěží a osobitý přístup” nebo “moc akce nečekejte” potvrzují ukázkový odpad a parazitování na divákem “očekávaném” obsahu (nemluvě o ztrátě 6,5 hodin života). Nekoukám. Váš hrdý “triggerovaný rasistický dement ()

Galerie (102)

Reklama

Reklama