Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Avantgarda 

všechny recenze uživatele

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

dacek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem za mala koukal docela často. Teďka už mě to samozřejmě přišlo jako šílená blbost, ale do průměru to vytáhla třetí řada, kdy se ke konci začal děj docela zajímavě vyvíjet. Jinak spousta příšerných dílů, ale sympatické postavy a sem tam nějaký zábavný dialog z toho dělá snesitelnou podívanou. Pro starší patnácti let ale moc nedoporučuju. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

OK, asi nemám vkus a pan Artur Conan Doyle se otáčí v hrobě, ale mě se to moc líbí. Nápad natočit dobrodružství na motivy Ztraceného světa není původní, ale seriál na toto téma je skvělý. Vzhledem k tajemnosti plošiny je možné sem nacpat cokoliv a to je právě to dobré. Beru to jako Herkula nebo Xenu - díky rozdílnost témat seriál nezačne nudit, můžeme se dočkat dobrodružných dílů, fantasy, hororu i sci-fi (dodnes si pamatuju na díl, kdy se hrdinové můžou dostat ven, ovšem za cenu toho, že přenesou virus, který vyhladí půlku lidstva). Postavy jsou schématické, ano, ale dobře napsané i zahrané - drsňácký Roxton, který si umí užívat, naivní Malone, mrcha první třídy Margarite, divoženka Veronika, která má inteligence na rozdávání (a herečka to umí zahrát, Rachel Luttrel z Atlantis by se mohla učit), prďoloidní Sumerlee i správný vědecký maniak Challenger. O humor, akci i dobrodružství není nouze. Je to prostě zábava 90. let, jaká už se v dnešní době plné "superinteligentních" "reálných" a pokud možno nekonečných seriálů netočí. EDIT: Nechal jsem se mírně unést... ve třetí sérii bohužel začnou mizet postavy, na kterých to dost stálo a díly začnou být i na mě hodně over-the-top a bohužel i o ničem. Proto zpětně hvězdička dolů. ()

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama