Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Petike 

všechny recenze uživatele

Za pilotný film (ktorý sa ako jediný držal knižnej predlohy) dávam štyri hviezdy. Za seriál ako taký dve - ale to tiež len preto, že je to (hlavne v neskorších sériách) famózna nechcená paródia... :-P Inak odpad!. Vrele odporúčam adaptácie z roku 1926 a 2001, tie podľa mňa ako jediné za niečo stoja a A. C. Doyle sa z nich nemusí v hrobe točiť ako dynamo... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jednou na začátku letních prázdnin mě sestra upozornila, že na Nově dávají nějaký nový seriál, já se teda podíval na pilota a dost mě to zaujalo. Jakkoliv je tento seriál hloupý, musím říct, že má šťávu. Jasně, je to všechno hrozně střelené, zvlášť když přicházejí ke slovu posuny v čase, smrtky, atomové bomby a halucinogenní sny, ale postavy jsou celkem sympatické - vědátor Challenger s patentem na všechno má říz, Marguerite je zdravě povýšenecká, Roxton je fajn hláškař a na Veroniku se dobře dívá. Jen ten reportér je takový nekňuba. Ke konci už jsem seriál ale přestal sledovat, protože dávka fantasmagoričnosti ve třetí řadě byla příliš silná i na mě. (65.) ()

Reklama

leavit 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem seriál měla ráda a tak jsem se rozhodla si ho připomenout. 1. serie: Co se týká děje, tak je na rozdíl od tehdejší seriálové konkurence poněkud slabší, ale zase má méně otřelé téma, dinosaury. Postavy samotné nejsou vymyšleny špatně, jen je jejich vývoj velmi pozvolný a jsou průměrně zpracovány. Nejlépe napsaná je podle mě Marguerite, celkem sympatičtí jsou Roxton a Summerlee, naopak Challengerovo přehrávání mi nesedlo. Nejlepším dílem je Cave of fear (spíše jeho druhá polovina). 55% ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je pro mě naprostou srdeční záležitostí a proto má v mém žebříčku 1. místo. Pár postřehů, že nebyly kdovíjaké triky a nedržel se podle knižní předlohy a bla bla....., tak to mi nevadilo, Jednak jsou na knihu natočeny filmy, tak není třeba i doslovného seriálu, ten se jen inspiroval ale jede si svým stylem a vypráví své příběhy.. Mě si naprosto získali herci, kteří mi sedli naprosto všichni. Hrají svoji postavu báječně a charakterově jsou různorodí a každý má své tajemstvíčko, které vychází postupně na plošině najevo. Každý díl byl prostě svůj a když začal vyprávět svůj jedinečný příběh (včelí království, doba ledová, ráj, cesty do podzemí, lidopi, ufo, masožravé rostliny ehm lidožravá, dinosauři, amazonky, tajemná města, ráj, divoký západ, ztracené civilizace, zkrátka co fantazie dovolí) a dobrodružství provázené vtipnými dialogy, špičkováním Margaret a Roxtona, bylo to primové. Moc a to teda opravdu moc mě mrzí, že tedy 4 sérii nenatočili nechali jak nechali konec 3 řady. PS: tenhle seriál by si to zasloužil, tajně doufám, že ho někdy snad dokončí i když vzdalující se léta od poslední klapky moc nadějí nedávají :(. Dokonce již vydali v papírové formě jeho dokončení epizody "Srdce bouře", které tvůrci poslali fanouškům, prostřednictvím scénáře aby ukojili naše napětí. Viz.zde. Závěr, ale i načrtnutí jednotlivých epizod 4. řady. Viděno: všechny 3 řady po 22 epizodách ()

Amarylliska 

všechny recenze uživatele

Seriál velice vzdálen od předlohy, slátanina možnýho, nemožnýho a naprosto divnýho.Ale prazdninová zábava, jo to byla :) Následně i poškolní zvuková kulisa při čekání na něco dalšího, následujici den ve škole jsme si s holkama ve třídě hrali na takový pseudoroleplay.(nižší ročníky zakl.školy:)) Hvězdička za sexy hrdinky,hvězdička za uberstylový domeček v koruně stromu a poslendí hvězdička za nostalgii. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)

Reklama

Reklama