Reklama

Reklama

Star Trek: Picard - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 17 min (Minutáž: 43–59 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Patrick Stewart, Alison Pill, Isa Briones, Evan Evagora, Michelle Hurd, Santiago Cabrera, Harry Treadaway, Jeri Ryan, Peyton List, Brent Spiner, Tamlyn Tomita (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (35)

sirien odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta série má materiál na dva díly - a je rozplizlá po deseti. Nepřekvapí tak, že tempo vyprávění je úděsný utrpení - začne to pomalu a rozvlekle a pak to ještě víc zabrzdí, takže mnoho dílů by šlo shrnout doslova 4 minutovym sestřihem pár klíčovejch momentů a vůbec nic by nechybělo (smutné je, že ač to zní absurdně, tak to je fakt bez nadsázky - opravdu sem přesvědčenej, že minimálně dva určitě, možná i tři nebo čtyři díly by šly sesekat na 5 minutový sestřihy a stačilo by to, ty ostatní na 10-15 minutový). Jak moc je sračka námět píšu u seriálu a jak moc sou sračka jednotlivý epizody píšu u těch, takže zbytečný se opakovat. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá scénáristická bezzubost vezoucí se na vlně nostalgie. Závěrečný scéna, která chtěla překonat počet lodí viděných za všechny sci-fi seriály na jedné obrazovce, je opravdu super laciná, A Riker (jak ho mám rád), který se nechal převelet po 20 letech flákání na loď a s sebou přitáhl celou flotilu a v dalším záběru zase zmizel (s celou flotilou), to muselo vyžadovat hodně tvůrčí invence. Jako opravdu není možná zaplatit alespoň trochu průměrného scénáristu. Opravdu? K čemu tady vlastně byla ta borgská krychle, když od začátku do konce nemá větší význam? Podobně prázdných míst a postav je zde bohužel víc než dost. Veliká škoda, námět měl potenciál obrovský pro veliké množství lidí ()

Reklama

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela upřímně si Picard nezaslouží odpad jen proto, že je tak špatný až se mu musím smát. Pravda se Star Trekem stejně jako Discovery má pramálo společného (vlastně jen Picarda a několik cameo postav co přivedli zpět), ono když se podíváme na seznam scénáristů tak se není čemu divit. Hlavní problém je v tom, že je to jen zrcadlo dnešního světa a společnosti nikoli ST universum, dále tu máme scénář děravý jako ementál a staré postavy které jsou absolutně mimo charakter. Z trekkie pohledu je to odpad, z pohledu normálního diváka platí moje první věta. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale to je dárek, takhle po letech. Vyrostl jsem na Nové Generaci a tuhle posádku prostě miluju. A tento seriál je přesně takový jaký bych si ho přál. Plný skvělého Picarda, návštěvami starých druhů ze seriálu, skvělými triky a vše podpořené více méně nadprůměrným příběhem. Super! Těším se na druhou sérii! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych popsat A4 výhradami, nelogičnostmi a věcmi, co se mi nelíbily (tak aspoň jednu: nevyužitá desperádka Sedmá z devíti, kolikrát stylem deus ex machina (ha! :-)) zachraňující situaci), nicméně ve výsledku (jakož i na začátku a v průběhu) jsem byl velmi spokojen. Vše stojí a (ne)padá s charizmatickým, tvrdohlavě mezkovitým Jean-Lucem, kterého si Patrick Stewart vystřihl s bravurou a zápalem pro návrat do starých bot. Zaujali i ostatní členové jeho provizorní posádky (jen proč je museli scénáristé hned milostně rozpárovat?!). Ambiciózní příběh mířil zbytečně vysoko (také to úplně nedotáhl), nicméně spousta momentů se vyloženě vydařila, včetně příjemného nostalgického upomínání. Po povedeném finále se těším na nášup! ()

Galerie (245)

Zajímavosti (11)

  • V úvode epizódy sa žena (Landry Allbright), ktorá vyberá Ichebove (Casey King) implantáty, čuduje, že nevie nájsť Ichebov borgský kortikálny uzol. V epizóde Nedokonalost (2000) ho totiž daroval Siedmej z Deviatich (Jeri Ryan), ktorej kortikálny uzol sa pokazil. (koba)
  • Kapitánka Emily Bosch (Barbara Eve Harris) poznamená, že Romulania majú zlú náladu už 250 rokov. Je to približné obdobie, ktoré ubehlo od prvého kontaktu Romulanov s Pozemšťanmi, ktoré je zobrazené v epizóde Minové pole (2002) seriálu Star Trek: Enterprise. (koba)
  • Epizóda začína scénou hrania pokru medzi Jeanom-Lucom Picardom (Patrick Stewart) a komandérom Data (Brent Spiner), ktorá dialógom a dejom nadväzuje na záverečnú scénu poslednej epizódy Všechno dobré... (1993) seriálu Star Trek: Nová generácia. (koba)

Reklama

Reklama