Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (417)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Honěná, lovená... zkušená, nasraná..." Jen škoda, že kromě zabíjení lovné lidské zvěře došlo i k zabití potenciálu filmu. Nadupanej černohumornej nářez, až po hlášku na benzínce o cigárech za 6 doláčů jsem se královsky bavil. Ale jak došlo na křečovité vysvětlování motivace lovců, šla zábava do kopru. Už jsem si ani moc neužil vtipný souboj dvou koček ve finále, spíš ho protrpěl. Edit: po druhém zhlédnutí s mojí prožívačkou :-) zvedám na 4 hvězdy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V první polovině sympaticky nepředvídatelná skoro-parodie, která sází na divácké obeznámení s pravidly subžánru a nebojí se je zábavně obracet (a nepůsobí to nijak nepatřičně). V druhé polovině a po odkrytí zásadních karet už se ale film přeci jen propadá do vlastního zrcadla a navzdory přetrvávajícímu kvalitnímu řemeslu a nadhledu už nepřekvapí. Hlavní hrdinka je dost přesvědčivý badass, ale z atraktivní postavy (metaforicky i doslova) Hilary Swank se asi dalo vytěžit trochu více a vzhledem k protlačovanému konceptu přepisování očekávání bych zvolil i odvážnější zakončení. Ale v součtu překvapivě pohoda a spokojenost. 65% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lovení lidí jakožto "hobby pro smetánku" jsme tu už měli, Lov však bere tuto tematiku z trochu jiného konce. Snímek nabízí množství černohumorných scén a vcelku solidní nepředvídatelnost děje - člověk opravdu neví, kdo, kdy a jak zemře, což je opravdu velké divácké plus. Vcelku mě rušily pasáže, ve kterých se až příliš mluvilo a zbytečně natahovaly stopáž - viz Zajíc a želva a Farma zvířat. Lov je jedním z těch filmů, u nichž chápu jakékoli hodnocení. Jinak Betty Gilpin chvílemi příliš tlačila na pilu se svým bad-ass-lookem, ale budiž. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čtvrt století zpátky se Van Damme s účesem uříceného německého pornoherce také stal z kořisti lovcem a nebyla tam jiná woole, než nabídnout přiměřeně pitomou akční prostotu. A nyní? Krvavá nevěsta v chorvatském Arkansasu musí přijít i se sociálně-politickým komentářem, při kterém si setsakramentsky dává pozor, aby vlastně nic nekomentovala. Pozérská atrakce s postupným odpařováním zábavné náplně.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konečně Hunger Games podle mýho gusta! Černočerně laděná a brutální oddechovka, kde jsem se do Crystal zamiloval hned po jejím entrée na benzínce. Filmů jsem v poslední době moc neviděl, ale přesně tohle jsem potřeboval, abych se k nim zase začal pomalu vracet. Tedy nějaké to odhalené střívko či otevřenou hlavu. Střet povrchních snobských a pokryteckých intelektuálů se zoufalými a umaštěnými konspirátory z pawwwučiny snů kanára Tweetyho a mezi nimi jedna taková normální holka z videopůjčovny, jak to asi může dopadnout? Dokonalost! A vůbec mi nevadí absence odhalených koz, což mě obvykle u podobných filmů vede právě k absolutnímu hodnocení. Ale tady se domnívám, že jsem se nechal ukolébat pouhým příslibem obou možností Betty Gilpin. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Film zkritizoval prezident USA Donald Trump, který označil hollywoodská studia za rasistické a prohlásil, že podobné filmy způsobují chaos a jsou nebezpečné pro zemi. [Zdroj: Fandimefilmu.cz] (tyzmrde)
  • Studio Universal Pictures oznámilo 10. srpna 2019, že ruší premiéru filmu v USA poté, co došlo k dvěma masovým střelbám v daný měsíc. (hansel97)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama