Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Závěrečných emotivních pět minut sune už tak vynikající snímek ještě do vyšších pater. Příběh o ochočené lvici Elze je překrásný. Nejen že je zfilmovaný podle knihy, nýbrž dokonce podle skutečné události. Napsala ji samotná Elzina vychovatelka Joy Addamsová. Proto se dá i tento film z africké savany brát jako životopisný snímek manželů Addamsových. Shodou okolností oba protagonisté manželů Addamsových byli taktéž manželé. Co se týče samotného filmu, tak je to něco nádherného. Překrásné záběry africké buše a tamní fauny, k tomu příjemný příběh a již ten zmiňovaný útok na city na konci samotného filmu. Podle mě je to jedna z nejdojemnějších filmových scén, kterou předčí tak jedině smrt Artexe v NEKONEČNÉM PŘÍBĚHU. [3373. hodnocení, 147. komentář, 83%, 611. nejlepší film] ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro notorického vyznavače přírody jako jsem já, (alespoň se za něj považuji), je tématika přírodních filmů ze života divočiny a nádherných zvířat ohromný relax, který jen tak nezevšední. Stačí se jen koukat a zbavit se všech pout denních starostí. Nicméně si myslím, že i přes skvělé výkony britského hereckého páru byli pro mě hlavní fantasticky hrající zvířata, která ve výsledné formě svojí exhibicí dokázala zaujmout i v dnešní přecivilizované době techniky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě prostě klasika, která mě vrací do dětských let. Teď se dívám na film trochu jinak, ale stejně se nemohu ubránit dojmu, že je naprosto nádherné, jak je zde ztvárněna příroda. A to ani nemluvím o tom, jak se zde pracuje se zvířaty, to je naprosto úchvatné a herci jsou vedle nich většinou bezprostřední. Krásné. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem obrečela milionkrát, pokaždé, když jsem ho viděla...A poprvé to bylo hoooodně dávno....Jeden by řekl, že je to synonymum pro veškeré filmy, co se týkají svobody...A ono to tak skutečně je...Paradoxně všechno co se týká volnosti souvisí s přírodou...A lvice Elsa je toho důkazem...Miluju tento film už od dětství...Za mě 100% ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Překrásný příběh podle skutečné události o svobodě a zároveň lásce k zvířatům, zejména k lvici Else, se kterou si hlavní postava příběhu vytvoří doslova mateřský a přátelský vztah, který se jen tak nevidí. Dojemná atmosféra, dobrodružství, nádherná hudba a příroda Keni dělají z tohoto filmu opravdový klenot... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení se stalo přelomovou životní zkušeností pro Virginii McKennu (Joy Adamson) a jejího manžela Billa Traverse (George Adamson), kteří se stali ochránci zvířat a stáli u zrodu Born Free Foundation. (sator)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Joy Adamsonové, proslulé ochránkyně zvířat, malířky a spisovatelky. Narodila se jako Friederike Victoria Gessnerová v Opavě, v ulici Na Rybníčku čp. 48. (Vacablatna)

Reklama

Reklama