Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Spoiler: Seriál skončil po šesté sérii – ještě před tím, než se Kevin a jeho kamarádi dostali k maturitě. Dle slov tvůrců to bylo proto, že postavy dospěly do věku, kdy vyšly z dětství a seriál by se musel otevřít tématům spojeným s věkem dospívajících/dospělých, čímž by se vzdálil od původně zamýšleného konceptu a ztratil by svoje kouzlo. Navíc by se pravděpodobně díky tomu musel přesunout z vysílacího času, kdy se na něj mohly dívat i děti. Druhým, pravděpodobně zásadnějším důvodem, proč byl seriál ukončen před dovedením hlavních postav k maturitě, byla aféra vyvolaná obviněním ze sexuálního obtěžování, které vznesla jedna členka štábu seriálu vůči Fredu Savageovi (Kevin Arnold) a Jasonu Harveymu (Wayne Arnold). Tato aféra strhla na seriál mnoho nechtěné publicity. Herci a štáb při natáčení scén posledního dílu šesté série nevěděli, jestli bude seriál pokračovat či nikoli. Vše bylo natočeno tak, aby byl konec otevřený a umožňoval navázat případnou další sezónou. To, že tady celé vyprávění končí, bylo jasné až s přidáním komentáře vypravěče, který diváky celým příběhem provázel. (Luxocculta)

Reklama

Reklama